Daniel Ricciardo, Red Bull'un Honda ile kazandığı zafere rağmen, Avusturyalı ekipten Renault'ya gectiği icin pişmanlık duymadığını cunku eski takımının F1'de şampiyonluk savaşı veremediğini soyledi. Formula 1'de yedi yarış kazanan Ricciardo, 2018 sezonunun ardından Renault fabrika takımından ayrılarak Red Bull'a geciş yaptı. Bununla birlikte Renault, şampiyonada McLaren'ın gerisinde beşinci sırada yer alırken, Ricciardo şampiyonada 10. sırada yer alıyor. Ricciardo, Red Bull'un 2019'da Honda motoruna gecişinden şuphe duyuyordu. Fakat takım yeni partneri Honda ile ilk galibiyetini Renault icin oldukca kotu gecen Avusturya'da aldı. Ricciardo, bu gecişten pişmanlık duyup duymadığı sorusuna, "Hayır. Kesinlikle pişmanlığım yok. Gecen yıl bu zamana kadar Red Bull uc galibiyet almıştı. Bu yıl ise ilk zaferini aldılar." "Şu anda daha da geride kaldım, orası kesin. Ama bunu bekliyordum ve Red Bull'da sadece şampiyonluk icin savaşırsam kalacaktım." "Elbette ki gecen hafta sonu kazandılar, ama adil olmak gerekirse şampiyonluktan uzaktalar. Ustunu ortmuyorum, bunlar gercekler." "Yani orada şimdiye kadar elde ettiğimden farklı bir şey başarabileceğimi duşunmuyorum, bundan oturu de pişmanlık duymuyorum." yanıtını verdi. Ricciardo bu sezon şimdiye kadar yapılan dokuz yarışın ucluden puanla ayrılırken, en iyi sonucu Montreal'deki altıncılığıydı. "Yapılması gereken cok iş var. Ama bazen iyi sonuclar alırsınız ve Montreal o anlardan biriydi. Bu sonuc kendi başına ilk yedi yarışa değerdi. Bazı zorluklar, inişler ve cıkışlar oldu." Ricciardo, Verstappen'in zaferi sonrası Red Bull icin de mutlu olduğunu soyledi. "Bir tarafım onlar icin mutlu ve F1'in iyi bir yarışa sahip olması icin oldukca mutluyum. Fransa'dan sonra cok fazla eleştiri vardı. Bu yuzden sporun iyi bir yarışa sahip olması guzeldi." "Son yarışın gidişatından oldukca mutluyum ve umarım bunun gibi daha fazlası olur. Umarım ben de 12. ya da benzer sıralar icin mucadele etmem cunku bu eğlenceli değil! Ama umarım ondeki savaş giderek yaklaşır." İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo, Red Bull'dan ayrıldığı icin pişman değil