FIA Başkanı Jean Todt, yarışların daha iyi hale gelmesi amacıyla Formula 1'in patronlarından 2021 kural değişikliklerinde yakıt ikmalini de değerlendirmelerini istedi. FIA, takımlar ve sporun sahibi Liberty Media, 2021'de yarışları daha heyecanlı hale getirmesini umdukları kural değişiklikleri uzerinde calışıyorlar. Silverstone'da konuşan Todt, yeni kural paketinde yarış icerisinde yakıt ikmalinin olmasının gerekli olup olmadığını değerlendireceklerini soyledi. Yakıt ikmali; harcamalar ve guvenlik endişeleri nedeniyle 2010 sezonunda spordan kaldırılmıştı. O gunden beri yarış icerisindeki pit stoplarda yakıt ekleme yapılmıyor. Todt, "Şahsen yakıt ikmalini gormek isterim ancak bunu yapmanın olumlu ve olumsuz yonlerini gosteren calışmayı gormekten mutlu olurum. Araclar muhtemelen aşırı ağır oluyorlar. Bu tartıştığımız şeylerden birisi." "Yakıt ikmalini geri getirirsek, bunun ne manaya geleceğinin analiz edilmesi icin zorluyorum cunku yakıt ikmalini geri getirirseniz, o zaman yarış başında daha hafif araclar olacak. Boylece daha kucuk araclar uretilebilir." dedi. 2021 kural değişikliklerinde harcamaların duşurulmesi hedefleniyor olduğu icin yakıt ikmalinin donuşu, takımların bu konuda yeni ekipmanlar almak zorunda kalması nedeniyle karşı bir adım olur gibi goruluyor. Todt, "Daha pahalı olacağının soylendiğini duyduğumda guluyorum. Takımların motorize evlerinin buyukluğunu gorduğumde, yakıt ikmali sisteminin fiyatının devasa olacağını duşunmuyorum." dedi. Yakıt ikmali taraftarlar arasında da cok destek goren konulardan birisi. Yakıt ikmaliyle aracların hafifleyecek olması, pilotların gunumuze gore daha fazla zorlamasını sağlayabilir. Ancak aynı şekilde pist ustunde geciş icin zorlamayan suruculer, yakıt stratejisiyle bunu yapmaya calışabilir. İnternet Haber