Charles Leclerc, Ferrari'nin Britanya GP'de Mercedes'i yenme şansının az olduğunu ve SF90'ın yarış temposunun pek de iyi olmadığını soyledi. Leclerc cuma gunu gercekleştirilen ikinci antrenman seansını ucuncu en hızlı isim olarak tamamladı ve Valtteri Bottas'la arasında yaklaşık 0.2 saniye vardı. Ancak Ferrari uzun suruşlerde cok daha kotu gorundu ve Leclerc gunun "harika olmadığını" soyledi. Leclerc, "Bizim icin oldukca zor bir gundu. Test ettiğimiz cok fazla şey vardı. Ama bugun yarış temposunda cok fazla zorlandığımı hissediyorum." "Sıralama tempomuz o kadar da kotu değildi. Ama Mercedes'ten daha fazlasının geleceğini duşunuyorum. Bu acıdan cok zor olacak ve yapılması gereken cok fazla iş var." "Doğruyu soylemek gerekirse, kendi acımdan bu hafta sonu yenilmesi gereken takımın Mercedes olmasını bekliyorum. Bu hafta sonu mucadele edilecek takım olduklarını teyit ettiler. Yarış temposunda cok hızlılardı." dedi. Ote yandan Mattia Binotto da kendileri icin cok zor bir gun olduğunu soyledi. "Silverstone'un Avusturya'ya kıyasla bizim icin daha zor olacağını biliyorduk. Fakat lastik aşınması yuzunden değerlendirme yapmak zor." "On lastiklerde cok fazla aşınma vardı. Ozellikle sol onde... Bir şekilde sıralama performansını etkiliyordu. Eğer bakarsanız birinci ve ikinci sektorde oldukca gucluyduk ancak son sektorde zayıf kaldık. Bazı onden kaymalar vardı." "Bu gece buna odaklanacağız ve on taraftaki aşınmayı cozmeye calışacağız. Arac dengeli olduğu zaman Silverstone'daki genel performansımızı daha iyi değerlendireceğimize inanıyorum." İnternet Haber