Sebastian Vettel, Formula 1’de 2021 icin planlanan değişikliklerinin, yarışmaya devam edip etmeyeceği konusunda onemli bir rol oynayacağını soyledi. Dort kez dunya şampiyonu Vettel, Kanada Grand Prix’sinde aldığı beş saniye zaman cezasıyla galibiyeti kaybettikten sonra F1’in durumunu eleştirmişti. Vettel, mahkeme tarzı konuşmasının F1'in bir parcası haline geldiğini soylerken, suruculerin olayları hakemlere bildirme şeklinden memnun olmadığını soyledi. Alman pilot aynı zaman kural kitabının da kusurlu ve şişirilmiş olduğunu duşunuyor. F1’in, buyuk değişiklikler icerecek 2021 kurallarının tamamlanmasında suruculere resmi bir rol verilmişti. F1’de devam edip etmemesinde 2021 kurallarının etkili olup olmayacağı sorulduğunda Vettel, “Elbette. Evet. Aracların, serinin hÂl heyecanlı olup olmayacağına bakmam gerekiyor.” “Acıkcası zaman geciyor. Bize sorulması iyi oldu. Fikirlerimizi soyledik ve tekrar fikirlerimizi soyleyeceğiz.” “Sporun buyumesi icin, yarışabilmemiz icin, kendi yeteneklerimizi keşfedebilmemiz icin doğru hamleleri bulmamızı umuyorum.” dedi. Gelecekte eski takımı Red Bull’a gececeği iddialarına rağmen Alman surucu, Ferrari’de mutlu olduğunu ve İtalyan takımda devam etmek istediğini de belirtti. 2021’de sadece 33 yaşında olacak olan Vettel o zamana kadar emekli olursa, bu muhtemelen kişisel tercihler sebebiyle olacaktır. Şu anki aracların surucu memnuniyeti bakımından nerede olduğu sorulduğunda Vettel, “Yuksek hızda, en ust seviyedeler. Duşuk hızda ise en duşuk seviyedeler diyemem! Ancak cok ağırlar. Bu, sevmediğim bir şey.” “Ve yarışlar birer sprint yarışıydı ve bu harikaydı cunku kendinizi, aracı ve lastikleri zorlayabiliyordunuz.” “Bu şimdi biraz değişti. Bazı yarışlarda daha fazla yonetim yapıyoruz, bazılarında ise daha az.” “Biraz yonetim her zaman ve haklı olarak olacak. Sadece ayak ve ellerinizi değil, kafanızı da kullanmanız gerekiyor. Ancak en cok odullendirilen kişi, en hızlı kişi olmalı.” dedi İnternet Haber