Max Verstappen, cuma gunku antrenman performansının bu yılki en kotusu olduğunu soylerken, pozitif şeylere odaklanmaya calıştığını dile getirdi. İki hafta once gercekleştirilen Avusturya GP'de galibiyet ulaşan Red Bull pilotu, Silverstone'daki ikinci antrenman seansında yedinci en hızlı zamanı yaptı ve takım arkadaşının gerisinde kaldı. Verstappen, gun boyunca yol tutuş sorunlarıyla mucadele ettiğini fakat Mercedes ve Ferrari'ye cok yakın olduklarını soyledi. Hollandalı pilot, "Bu cuma belki de bu yıl şimdiye kadar yaşadığım en kotu cuma gunlerinden birisiydi. Bu yuzden calışmamız gerekiyor. Ama yine Mercedes ve Ferrari'ye yakın olduğumuzun sozunu veren bir cumaydı." "En iyi gun olmadığı kesindi. Sadece aracta iyi bir denge yakalayamadım. Cok kayıyordum ve rahat değildim. Bu yuzden yapacak cok fazla işimiz var." dedi. Verstappen, zor bir cuma gunu gecirirken, takım arkadaşı Pierre Gasly her iki seansta da takım arkadaşını gecerek iyi bir başlangıc yaptı. Frasız pilot, "Gercekten iyi bir gun oldu. Mutluyum cunku Avusturya'dan bu yana pek cok değişiklik yaptık ve kendi acımdan işleri nasıl geliştirebileceğimiz konusunda iyi bir planımız var." "Yine de geliştirebileceğimiz birkac şey var. İkinci seanstaki turum hic de fena değildi. Bu yuzden daha fazlasını bulabilirim. Ama evet, genel anlamda mutluyum." dedi. Son sıkıntıların ardından gelişim kaydedip kaydetmedikleri sorusuna Gasly, "Bilemiyorum. Gormek icin yarın veya pazar gunu bekleyeceğiz. Fakat kesinlikle bu yılki en iyi cuma gunuydu. Yaptığımız değişiklikler işe yarıyor gibiydi. Bu yone doğru devam etmemiz gerekiyor." yanıtını verdi. İnternet Haber