George Russell, Silverstone’da cuma gunku şartların “korkunc” olduğunu ve antrenman seanslarında ongorulemeyen şiddetli ruzgarlarla başa cıkma konusunda zorlandığını soyledi. Russell, şartların her tur değiştiği cuma gunku antrenman turlarında pist dışına taşan suruculerden biriydi. Russell, “Pist şartları gercekten korkunctu. Sorun, ruzgarın kendisi değildi, şiddetli ve istikrarsız olduğunda, her turda ve her virajda değiştiğinde ne olacağını bilmemenizdi. Ruzgar birkac surucuyu hazırlıksız yakaladı.” “Bu araclar ruzgarda cok hassaslar ve bu sinir bozucu, ozellikle de ruzgar istikrarsız ve şiddetli olduğunda. Bu sabah spin attığımda normal şekilde suruyordum ve birden butun yol tutuşu kaybediyorsunuz ve spin atıp aptal gibi gorunuyorsunuz.” “Bahaneleri sevmem, ancak bu rahatsız edici. Bir surucu olarak bir virajdan diğerine giderken ne olacağını bilmiyorsunuz ancak bu, işimizin bir parcası.” dedi. Russell’ın takım arkadaşı Robert Kubica, aracın yol tutuşunun eksik olmasının ustune bir de şiddetli ruzgarın olmasıyla işlerin daha da zor hale geldiğini soyledi. Kubica, “Ruzgar bazı yerlerde oldukca gucluydu ve aracın dengesinde ve davranışlarında buyuk bir etki yaratıyordu.” “Bu, herkes icin aynı. Muhtemelen bizim icin biraz daha zordu cunku daha az yol tutuşumuz var, bu yuzden bu değişiklikler konusunda daha hassasız.” dedi. Gunu ikinci sırada kapatan Mercedes surucusu Lewis Hamilton ise, “Oldukca ruzgarlıydı, bu yuzden en kolay gunlerden biri olmadı. Asfalt cok puruzsuzdu, bu da lastikleri calıştırmayı zorlaştırıyor. Calışma aralığına bir girip bir cıkıyorlardı ve şiddetli ruzgar da işimizi kolaylaştırmadı. Arka tarafta zorlanıyordum ve birkac kez pist dışına cıktım.” dedi. Renault surucusu Nico Hulkenberg de bu konuda, “Burası, ruzgar olduğu zaman hep zorludur. Ve oğleden sonra duşuk yakıtla suruş yaparken ruzgar vardı. Şiddetli ruzgar olduğunu hissettim ve kotu bir tur attığımı duşunuyorum ve sanki duzluklerde bile aracı birileri ittiriyor gibiydi.” dedi. Romain Grosjean ise, Kevin Magnussen’in yeni aerodinamik paketi yerine ruzgara karşı daha hassas olan eski pakete geciş yapmasının, işini zorlaştırdığını soyledi. Grosjean, “Barcelona’ya getirdiğimiz guncellemenin, ruzgar hassasiyetine karşı iyi bir adım olduğunu biliyorduk. Bu, zayıf olduğumuz bir noktaydı. Bugun, performans anlamında Bahreyn’de ve Cin’de ruzgarda hissettiklerimin aynısını hissediyorum.” “Ruzgar yokken aractaki hissiyat gercekten iyi, yeni pakete gore daha iyi hissediyorum. Ancak performans biraz daha duşuk.” dedi. GUNLUK GAZETELER