Romain Grosjean, Britanya GP birinci antrenman seansında lastikleri soğukken yaptığı hata sonucu attığı sacma spin nedeniyle kendisinin ve takımının da gulduğunu kabul etti. Grosjean, ilk antrenman seansındaki ilk turuna cıkarken, aracının arka tarafını kaptırınca pit yolunun cıkışında spin atarak on kanadını kırdı. Bu spinin ardından Grosjean, geri donebilmek icin bir sure pit yolunda ters ilerlemek zorunda kaldı. Grosjean, "Lastikler soğuktu ve pit sınırlayıcıyı kapatmayı unuttum. Arac spin attı. Sacma bir an olduğunu soylemem lazım." "Hayat boyle. Biz de gulduk, bu tip durumlarda bunu yapmalısınız. Gunun kalanında bizi cok fazla rahatsız etmedi." dedi. Grosjean, aynı seansta Brooklands'de de spin attı. Bugun bircok isim, aşırı ruzgar ve yeni asfalt yuzeyinde spin atmaktan kurtulamadı. Grosjean, "İdeal değildi. Yeni yuzey, virajlardaki tumsekler ve pistin kirli olmasıyla spinler yaşandı." "İlk suruşu yapamadıysanız, işaret noktalarınızı belirlemek zor oluyor." dedi. Grosjean, diferansiyel ayarlarında değişiklik yapmalarının ardından oğleden sonraki seansta iyileşse de yine de o virajın zorlamaya devam ettiğini soyledi. 2. spin icin konuşan Grosjean, "İlk turumdu. Beni neyin beklediğini bilmiyordum. 3. ve 4. virajlarda yol tutuşu olağanustuydu ve aynısının 6. virajda da olmasını bekliyordum. Ancak pek oyle olmadı." dedi. Haas'ın diğer pilotu Kevin Magnussen, guncel aerodinamik paket ile mucadeleye devam ederken Grosjean Avusturya'da kullandıkları pakete geri dondu. Grosjean, "Barcelona'ya getirdiğimiz paketin ruzgar hassasiyeti konusunda cok iyi adım olduğunu biliyorduk. Bu konuda cok zayıftık." "Bugunku ruzgarda, Bahreyn ve Cin'deki ruzgarda hissettiğimiz gibi hissettim." "Arac icerisindeki hislerim, ruzgar yokken gercekten iyi. Yeni pakete gore daha iyi hissediyorum. Ancak performans olarak biraz geride kalıyoruz." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: "Pit alanındaki kazaya biz de gulduk"