Silverstone'un yenilenen asfaltı bircok pilot tarafından ovulse de, Daniel Ricciardo Brooklands bolgesinde yer alan tumseklerin MotoGP suruculerini kızdıracağını duşunuyor. 2018 MotoGP yarışı, yağmurda o donemki yeni asfaltın suyu yeteri kadar kurutamaması nedeniyle iptal edilmek zorunda kalmıştı. Son senelerde Silverstone'ın aşırı tumsekli yuzeyi surekli olarak suruculer tarafından eleştiriliyordu. Bircoğu, sert fren noktalarında ve hızlı virajlardaki tumseklerin kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirmişti. Renault pilotu Ricciardo da yeni asfalt yuzeyini ovdu ancak 6. viraj bolgesinin yine tumsekli olduğunu soyledi. Ricciardo, "Yeni yuzey oldukca iyi. Belli alanlarda oldukca fazla yol tutuşu sağlıyor." "Sabah seansında ilk başta cok kaygandı ancak sonrasında lastik parcalarının dokulmesi ile yol tutuşu arttı. Hafta sonu boyunca iyileşecektir." "Ancak bazı yerler gercekten tumsekli. MotoGP suruculerinin 6. virajı seveceklerini duşunmuyorum. Bu konuda sıkıntı yaratacaklardır. Bizim icin dahi pistin geri kalanı oldukca iyi olsa da orası sıkıntılı." dedi. Max Verstappen de Brooklands virajının eskisine gore daha kotu olduğunu destekledi. Verstappen, "6. viraj oldukca kotu, gecen seneden de kotu. 9. viraj da oldukca kotu. Sıkıntılı yerler oralar. Ancak genel olarak daha fazla yol tutuşu var. Yine de belli virajlar oldukca tumsekli." dedi. Ferrari'den Charles Leclerc, "Pilotlar olarak asla mutlu olmayız ancak sonuc olarak pist yuzeyi cok puruzsuz olmuş. Yol tutuşu inanılmaz, bu acıdan iyi. Ancak ben daha tumsekli olmasını tercih ederdim." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo: Silverstone'daki tumsekler MotoGP suruculerini kızdıracak