Charles Leclerc, pazar gunu Mercedes'i yenmenin hic de kolay olmayacağını duşunuyor. Son yarışlarda tek tur performansını arttırmayı başaran Charles Leclerc, Britanya'da bu guclu performansını devam ettirdi ve ucuncu oldu. Bir noktada pole pozisyonuna yakın olan Monakolu surucu, elinden gelen her şeyi yaptığını soyledi. Daha fazlasını yapıp yapamayacağı sorusuna Leclerc, "Hayır. Bunu yapabileceğimi duşunmuyorum. Turumdan gercekten cok mutluydum. Belki son virajda biraz daha iyi yapabilirdim, ama cok fazla gelişemezdik." "Genel olarak performansımızdan cok memnunuz, cunku onlara yakınız. Bunun olmasını beklemiyorduk. Bu hafta sonu daha fazla mucadele edeceğimizi duşunuyorduk. İlk antrenman seansından itibaren aracın on tarafıyla mucadele ettik. Sıralama turlarında bu biraz daha azdı." "Bizim icin iyi bir sıralama turlarıydı ve daha yuksek pozisyonlar icin mucadele etmeyi ummuştum... Yine de ucunculuk bugun yapabileceğimizin en iyisiydi." yanıtını verdi. Ferrari pilotları Mercedes ve Red Bull'un aksine daha yumuşak lastikle yarışa başlama stratejisi tercih etti. Leclerc, "Bunu yapmak istedik cunku Avusturya'da kotu bir secim değildi. Bu şekilde planladık. Acıkcası dun yarış tempomuz pek iyi değildi ancak lastikler le ilgisi yoktu. On tarafla ilgili bazı sorunlarımız vardı ve bugun durum daha iyiydi. Bu yuzden yarın uzun suruşlerde onemli bir gelişim olup olmayacağını goreceğiz. Fakat lastiklerle bir ilgisi yok." "Daha once de soylemiştim, ana sorun aracın on tarafında. Bunu duzelttiğimiz zaman biraz performans kazanacağımıza eminim." "Bugunku sıralama turlarında ucuncu sektorde yol tutuş bulmakta cok fazla zorlandım. Bu yuzden burada daha fazla performans var. Bunun ustesinden gelip gelemeyeceğimiz soru işaretlerinden birisi. Bunun uzerinde cok calışmalıyız. Umarım bunu duzelttiğimiz zaman biraz performans kazanabiliriz." dedi. Leclerc, yarışta hem Mercedes hem de Red Bull'u yenmenin kolay olmayacağını kabul etti. "Cuma gunku yarış tempolarına bakarsak Mercedes'le savaşmanın zor olacağını duşunuyorum. En azından Lewis'in yarış temposu cok, cok gucluydu. Bunun uzerinde calışmak zorundayız. Fakat Red Bull da yarış temposunda cok guclu. Yani cok zor olacak. Başlangıcta biraz pozisyon kazanmayı başarabilirsek, bu cok onemli olacak. Cunku bu geciş yapması zor bir pist. Onları yenmek icin bazı şanslarımız olacak, ama onlarla savaşmanın hic de kolay olmayacağını duşunuyorum." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Mercedes'i yenmek hic de kolay olmayacak