Luca di Montezemolo, takımının yaptığı kotu başlangıc icin yeni kuralları sucladı. Montezemolo Neden burada olduğumuzu anlamak istedim. Neden kara tunelin ortasındayız. Ve 3 ana sebep var." "Birincisi cok kotu yazılı kurallar vardı. Bunlar bana gore bulanık kurallardı, farklı yorumlanabilirdi." "Ve eğer son 3 sezon şampiyonluk kazanan takımlar Ferrari, Mclaren ve Renault, BMW gibi onemli bir uretici ve takım ile Red Bull aynı araclara sahipse bu kuralların acık olmadığını gosterir. Acık olmayan kurallar da cok farklı yorumlamalara neden olur ve farklı araclar ortaya cıkar." "İkincisi KERSc KERS cok fazla parayı yansıtıyor. Cok fazla parayı, guvenliği, dayanıklılığı ve cok farklı bir arac projesini yansıtıyor olsa da biz hemen Mclaren gibi KERS'i yaptık." "Ancak KERS sadece bir oneri, gercek olmadığı icin şaşırdık. Ve şu anda cok ilginc durumla karşı karşıyayız ve benim duşuncelerim olumlu değil. Pistte 3 farklı F1 var, KERS'li mucadele, KERS'siz ve tabanlı araclar arasında olan mucadele ve 3.su KERS'siz ve tabansız araclar arasında olan mucadele." "Bu bana gore kotu, bu rekabetci olamamamızın bir nedeni ve biz bu zor koşullarda ekstra para ve zaman harcanmaya zorlandık. Aracımızda cok buyuk değişiklikler yapmak zorundayız." "Diğer neden ise arac ustunde calışmaya gec başlamamız. Ve bu kuralların tamamen değiştiği bir sene de kotu oldu. Gecen senenin bir evrimi olmadı ve biz bu yuzden cok zorlandık." "Durumu duzeltmek icin cok calışıyoruz ve benim takımıma olan guvenim cok fazla. Cok kısa sure sonra geri doneceğimize eminim ancak hemen olmayacak." dedi.
TRF1.NET