McLaren test pilot Pedro de la Rosa, bu seneki İspanya GP'de onceki sezonlara goredaha fazla geciş gormeyi bekliyor. Katalunya pistte gecişin zor olduğu duşunulmesine rağmen, kısmn bunun nedeni coğu takımın burada test yapıp en uygun ayaları bulmada zorlanmaları, de la Rosa bu sene bucuk bir gelişim olacağını duşunuyor. De la Rosa: "Yeni kurallar yardım edecektir, ama sadece kucuk bir boyutta. İnsanlar şunu anlamalı: Formula 1'de geciş yapmak, mela MotoGP gibi diğer sporlara kıyasla daima daha zordur." "Yeni kurallar, bunu bi parca alevlendirecek. Geciş yapması daha kolay olacak, cunku yuksek hızlı virajlarda odki aracı takip etmesi daha kolay olacak. Ama (geciş yine de) zor olacak" "Geleneksel olarak Barselona, geciş konusunda en zorlu pistlerden biridir. Yeni kuralların ve son şikanın, izleyiciler icin yarışı daha ilginc hale getirmeye yardım edeceğini duşunuyorum" De la Rosa ayrıca yeni yarış yerlerinde, gecişin daha kolay hale geleceği uzun duzlukler goz onunde bulundurulmlı. De la Rosa: "Barselona'da gecişi arttırmanın gercekten en iyi yolu, ana duzluğu 500m kadar uzatmaktır. Şuphesiz bu mukun değil ama yeni pistler icin insanların anlaması gereken şey bu. F1'de cok sert frenlme alanlarını takip eden cok uzun duzluklere ihtiyacınız vardır Boylelikle bir şans elde edebilirsiniz." De la Rosa, onceki yarışlara kıyasla Barselona'da lastik aşınmalarının daha onemli hale gelebileceğini belirtti. Katalunya pist yuzeyi, haurlarda daha cok aşınma yaratıyor. Pedro de la Rosa: "Lastikler uzerine gercekten cok sert. Takvimdeki en sertlerden biri. Aracta ii bir denge elde etmek her zaman onemidir, ne onden kayma ne de arkadan, lastikleri de uzun sure hayatta ttmalısınız" "Sruş stilinizi duunmeniz gerekyor, cok erken zamanda lastikler uzein sert olmamalısınız. Aksi takdirde uzun bir suruşte cok zaman kaybedersiniz." TRF1.NET __________________