Sebastian Vettel, rakip takımın calışanı olmasına rağmen McLaren'ın doktoru Aki Hintsa'dan tavsiye alıyor. Alman Sport Bild gazetesinde yer alan haberin, Vettel'in iki hafta once Bahreyn GP sırasında, Fin vatandaşı olan Hintsa ile konuşurken gorulmesinden sonra ortaya cıktığı belirtildi. Vettel de, İsvicre'de yaşayan Hintsa ile arkadaş olduklarını soyleyerek haberi doğruladı. Hintsa'nın Vettel'in yeni fitness eğitmeni olarak bir başka Fin vatandaşı, Tommi Parmakoski'yi (26) ayarladığı belirtildi. Sport Bild gazetesi, Hintsa'nın ayrıca, Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'e de bazı konularda tavsiyelerde bulunduğunu yazdı. Vettel ve Raikkonen de arkadaş ve sık sık İsvicre'de birlikte tren yolculuğu yapıyorlar. Hintsa Vettel hakkında, "Genelde hep ben sporcuları calışmaya teşvik edip, onlardan talepte bulunduğumu duşunuyordum ancak Sebastian inanılmaz. Surekli hep kendisini geliştirmeye cabalıyor. Genelde de işi bitince (eğitim) beni cağırıyor ve başka şeyler soruyor" dedi. Hintsa ayrıca, "Onu calışmak icin hızlandırmaktan cok yavaşlatmak zorunda kalıyorum" ifadelerini kullandı. TurkiyeF1.com