Button "Şampiyonluk İcin Erken"
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Button "Şampiyonluk İcin Erken"
-
17-10-2019, 14:22:57enson Button, şampiyonluk mucadelesi icerisinde yer alıyor olmasına rağmen galibiyet icin agresif bir tutum sergilemeye devam edeceğini soyledi. İlk 4 yarışın 3'unu kazanan Button şu anda 2. sırada yer alan takım arkadaşı Barrichello'nun 12 puan onunde ancak Button farkın daha da acılmasını istiyor. Button "Sezonun bu bolumlerinde agresif olmanız gerekiyor. Bu yanlış olabilir ancak agresif olmalısınız cunku sezon sonunda puan kazanamadığınız bolum bile olabilir." "Her gittiğimiz yarışa galibiyet icin gitmeliyiz. Eğer Bahreyn'de kazanmasaydım 2. ya da 3. olacaktım." dedi. Button şu anda sadece yarış dışı kalmalarının şampiyona liderliğini kotu etkileyeceğini duşunuyor. Button "Bir dayanıklılık sorunu yaşayıp yarış dışı kalırsak 10 puan gidebilir ve o zaman 2 puanlık liderlik kalır. Durum bir anda donebilir. Bunu bir cok kez gorduk, ozellikle de 2006'da Michael Schumacher ve Fernando Alonso arasında. Her ikisi de motor sorunu yaşamıştı ve pahalıya mal olmuştu." "Dayanıklı olmak cok onemli ancak yine de bu donemlerde cok agresif olup mumkun olduğu kadar fazla puan toplamalıyız. 2 ya da 3.lukle yetinebiliriz ancak henuz yeteri kadar fark yok." dedi. Button her şeye rağmen Brawn'ın gelişim konusunda daha rahat olduğunu duşunuyor. Button "Eğer yarış yarış Mclaren'e bakarsak her yarış farklı olduklarını goruruz. Aracın her yerine yeni şeyler eklendi. Bu yuzden cok yaklaştığımızı duşunuyorum." "Ancak biz burada araca daha buyuk zaman kazandırırken Mclaren'in cok şeyinin olacağını duşunmuyorum. Fark burada ortaya cıkacak." "Onlar bu şekilde calışmak zorundalar cunku onlar yakalamak zorunda olan taraflar. Ruzgar tunelinde buldukları herşeyi araca koyacaklar. Ferrari ve diğer rekabetci olmayan ust duzey takımlar icin de bu gecerli." "Ancak biz biraz daha kontrollu olabiliriz. Şu anda hızımız var ve araca koyduğumuz her şey cok iyi olmalı. Cok kucuk şeyleri getirmek onemli değil. Kontrollu gelişimler yapmalıyız." dedi. TRF1.NET __________________