TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso, Renault'un Zayıf Başlangıcına Şaşırıyor
-
17-10-2019, 14:22:40Fernando Alonso, umit vaad eden kış testlerinin ardından Renault'un sezona zayıf başlamasına şaşırdığını kabul etti. Fransız takım 2008 sezonunu guclu bir şekilde kapatmış, İspanyol pilot iki zafer elde etmiş ve takım, bu momentumu 2009'a taşımayı umit etmişti. Bununla birlikte ilk dort yarışın ardından Alonso, şimdiye kadar sadece 5 puan toplayabildi. İki dunya şampiyonluğu bulunan Alonso, cok daha guclu bir başlangıc yapmayı beklediğini soyledi. Alonso: "Jerez'de kış testlerini bitirdiğimizde oldukca iyimser olduğumuzu duşunuyorum. Butun kış aşağı yukarı hep rekabetciydik" "Tempo ve tur zamanları acısından diğerlerinin ne yaptığını biliyorduk; tempomuzdan ve dengemizden cok rahattık, iyiydi." "Herhangib ir buyuk sorun yaşamadık, bu yuzden Avustralya'ya podyum icin mucadele edebileceğimize inanarak gittik (ama) durum oyle olmadı" "Bu yuzden Avustralya'da diğerlerinden bazılarının ne kadar rekabetci olduğunu gormek bir ceşit surprizdi. Cunku Brawn'ın son iki testte hızlı olduğunu biliyorduk ve Red Bull'un da bizim arkamızda olduğunu hissediyorduk. Bu yuzden aracı geliştirmeye Avustralya'dan itibaren başladık. Aracı Cin'de geliştirdik ve Bahreyn'de, burada yeni parcalar var. Boylece yakalamaya calışıyoruz" "Ama ilk dort yarıştan daha fazlasını bekliyorduk. Beş puan, şampiyonluk mucadelesi icin yeterli değil." İki dunya şampiyonluğu bulunan Alonso, bu hafta işlerin kendisi adına cok değişmeyeceğini kabul etti, Renault İspanya'ya rakipleri gibi buyuk guncellemelerle gelmiyor. Alonso: "Pek fark olacağını duşunmuyorum. Gecen yarıştan itibaren aracı geliştireceğiz ama avantajın ne olacağını simule etmek zor. 0.1, 0.2, kim bilir" "Ama bu ozel yarışa herkes yeni parcalarla gelecek. Hepimizin 0,2-0,3 kadar ileri gideceğimizi duşunuyorum; konumumuz da boylece aşağı yukarı aynı kalır"