TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Piquet, Sıralama Sorunlarından Yakındı
-
17-10-2019, 14:22:29Nelson Piquet, sezona kotu başlangıc yapmasının ardından iyi sonuclar icin mucadele etmesi icin sıralamalardaki sorunlarını cozmesi gerektiğini soyledi. Renault pilotu, ilk 4 yarışın sıralamalarında en fazla 14.luğe cıkabildi, ayrıca ilk seansta 2 defa elendi. Buna rağmen takım arkadaşı Fernando Alonso, butun yarışlara ilk 10 icinde başladı. Piquet: "Sıralama sorunlarını cozmem gerektiğini duşunuyorum. Sene başındaki test ekdikliği, duşuk yakıtla suruş yapmama ve yeni lastikleri ...." "Kariyerimde her zaman en guclu noktam sıralamalardı. Şuphesiz daha alt kategorilerde bu pek bir şey ifade etmiyor ama butun yıllarda en fazşa pole pozisyon alan pilottum. Bu sene biraz daha sıkıntı yaşıyorum." "Gecen sene sorun yoktu, cunku ilk senemdi. Ama bu senesıralamalarda cok daha iyi olmalıydım. Ama test eksikliği, yeni lastikler, yeni bir arac, yeni kurallar... bunlar benim icin işleri daha zor bir hale getirdi" "Bu yuzden daha aşina olduğum bir piste cıkmayı umuyorum, boelki de bana biraz yadımı olur" Bu sene henuz puan alma başarısı gosteremeyen Piquet, durumu duzeltmek icin takımın mumkun olan herşeyi yaptığını kabul etti. Piquet: "Ellerinden geldiği kadar bana yardımı etmeye calışıyorlar." "Bazen ne istiyorsam onu yapmama izin veriyorlar ama acıkcası tecrubeli bir pilota sahipler, bu yuzden onlar icin ne yapacaklarını bilmek zor, cunku bazen farklı iki programı takip etmek zorunda kalıyorlar" Brezilyalı pilot, sezon ici testlerin kaldırılmasının kendisi icin kotu olduğunu belirtti. Piquet: "Bunun da (sorunun) bir parcası olduğunu duşunuyorum. Sezon once (test) yapamama, duşuk yakıtla surememe ve sonrasında birden bire en iyisini yapamazsınız."