Timo Glock, Toyota'nın bu haftasonu yeni bir on ve arka kanat uretmesine rağmen Japon ureticinin Ferrari, McLaren ve BMW Sauber tehdidini goz onune alması gerektiğini soyledi. Toyota şu anda puan tablosunda BrawnGP'ye en yakın takım ama Glock, onde kalmaları icin gelişimde zorlamayı surdurmeleri gerektiğine inanıyor. Glock: "McLaren, BMW ve Ferrari'ye dikkat etmeliyiz; hepsi buyuk bir paketle geliyor." "Umarım en azından olduğumuz yerde kalırız ve en guzeli de Brawn'a doğru bir adım atarız, tekrar Red Bull'un onune geceriz." "İyi bir pakedimiz var ama ne kadar daha hızlı olacağını soylemek zor. Ama sezon başından bu yana iyi bir gelişim programımız var ve fena olmamalı" Glock ayrıca İspanya GP'de guclu bir performansın, sezonun geri kalanında Toyota'nın nasıl bir forma sahip olacağının da iyi bir gostergesi olacağına inanıyor. Bununla birlikte sezon boyunca tkaımlar tarafından hazırlanacak bir cok buyuk gelişimlerin olacağını bekliyor. Bu yarışın onemli olup olmadığı sorulan Glock: "Kesinlikle. Ama takımların yakalaması icin daha fazla yarışın olacğaına inanıyorum" "Yeni kurallarla gelişim daha da buyuk, gecen sene sadece kucuk şeylerdi. Cunku araclar zaten en ust noktaya ulaşmışlardı. Yeni kurallar, farklı gelişim yollarına acık ve bazı takımların buyuk adımlar attıkları bir cok yarış goreceğiz" "Barselona geleneksel olarak takımların bir referans yeri ve ilk gelişim mağazası olmuştur ama diğerleri de olacak." Alman pilot, Bahreyn GP'de takımın potansiyel bir ilk zaferi elinden kacırmış olmasına rağmen yarış liderliğindeki performansının kendi guvenini tetiklediğini soyledi. Glock: "İlk virajda kimsenin onunuzde olmadığı temiz havada bulunmak eğlenceliydi. Kendi ritminizi tutturabiliyorsunuz. Başlangıcta Jarno'nun Lewis ile mucadele ettiğini gorebiliyordum ve sadece zorlamaya ve istikrarlı olmaya odaklanıyordum. Sonucta GP2 yarışlarındaki liderlikten pek farkı yoktu" "Aracta kendimi gercekten rahat hissettim ama 12. turdan sonra herşey hersine dondu ve cok sıkıntı yaşadım. Jarno'dan neden 0,6 saniye kadar yavaş olduğumu ve aracın da neden dengesiz olduğunu hÂl anlayamıyoruz" TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Glock, Buyuk Takımları Merak Ediyor