Trulli: "Toyota Bahreyn'den Ders Cıkardı"
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Trulli: "Toyota Bahreyn'den Ders Cıkardı"
-
17-10-2019, 14:21:46Jarno Trulli, Bahreyn'de muhtemel bir zafere mÂl olan stratejik hatadan Toyota'nın desr aldığını soyledi. 34 yaşındaki İtalyan pilot, yarışa ilk sıradan başladı ama kalkışta takım arkadaşı Glock'un gerisinde kaldı. Trulli, yarışın buyuk bolumunde kullandıkları daha sert lastiklerle yavaş kaldı veı 3. olabildi. Trulli: " Cok ders cıkardık, sadece takım değil ben de. Galibiyet icin mucade edecek bir araca sahibiz, domine edecek değil. Galibiyet icin tek şans, her bir adımı doğru atmakla olur" " Ucunculuk, benim icin en kotu senaryoydu, cunku cok hızlıydım. Bu da gosteriyorki yarışlar cok yakın ve ayrıntılar cok onemli. Her bir kucuk ayrıntıya dikkat etmeniz gerekiyor." Trulli, sonucta daha sert lastiklerle pistte uzun kalmanın bir hata olmasına rağmen kararın o anda takımın elinde bulunan verilere gore verildiğini soyledi. Trulli: "Durumu ayrıntılı olarak analiz ettik. Yarışım, başındna itibaren kotuydu, yağ dokulmesi nedeniyle motorum bir ara teklemişti. Orada durum sadece bir sıra kaybetmek değildi. Kotu kalkış ve başlangıcta yer kaybetmemle iki pit-stop stratejisine gecmek zorunda kaldık. Bu da, sert lastiklerle cok uzun bir orta bolum gecirmem anlamına geliyordu. Yumuşak lastiklerle gerilere duşme şansım daha buyuktu." " Diğerleri icin daha kolay bir secim oldu cunku yarışın başında biraz daha fazla yakıtları vardı. Bu yuzden lastik performanslarını gorebiliyorlardı. Kararlarını vermek icin daha fazla verileri vardı. Herşeyi hesaba katarsak, durumu en iyi şekilde ele alamadık ama tamamıyla yanlış yaptık diyemeyiz. Verilerimize gore hareket ettik" Trulli, İspanya GP'de zafer icin takımının mucadle olacağını, gelişim parcalarının da kendilerine yardım edeceğini umuyor. Takım, on ve arka kanadın yeni versiyonlarını Barselona'ya getiriyor ve karoserde de bazı değişiklikler olacak. Trulli: "Her zaman kendime guvenirim. Diğerlerine gore nasıl gideceğimizi goreceğiz. Oldukca iyi gorunuyor. Her zaman diğerlerine bağlıdır cunku herkes buraya bazı guncelleler getirecek. HÂl kendime guveniyorum cunku iyi temeli olan bir araca sahip olduğumuza inanıyorum. Dort yarışta uc podyum, ne kadar iyi olduğunu gosteriyor." TRF1.NET __________________