Kimi Raikkonen, Alfa Romeo icin oldukca zor bir hafta sonu olduğunu soyledi. Alfa Romeo cifte puanla tamamladığı Avusturya yarışının ardından Britanya'ya umutlu gelmişti ve Antonio Giovinazzi sıralama turlarında 11. sırada yer aldı. Kimi Raikkonen, 12. olup son bolume kalamadığı sıralama turlarının ardından kendileri icin zor bir hafta sonu olduğunu soyledi. "Zorlu bir gundu, bilmiyorum. Acıkcası bugun son bolume yakındık fakat oraya gecmeyi başaramadık. Zorlandım fakat durum bu." "Bu pistte lastiklerin durumunu diğer pistlere kıyasla daha yakından takip etmek zorunda kalacağımızı sanmıyorum. Fakat işlerin ne kadar iyi gittiğini gormek icin beklememiz gerekiyor. Lastiklerin uzun sure dayanmasını umuyoruz. Ama bunu sadece pazar gunu gorebileceğiz." "Neler olacağını asla bilemiyorsunuz. Orta gruptaki mucadele cok yakın. Bugun son bolume kalmaya yakındık, ama hızımız yeterli olmadı. Puan kazanıp kazanamayacağımızı pazar gunu goreceğiz." "Neler beklediğimi soylemek zor. Şimdiye kadar hafta sonu mukemmel gecmiyor. Ancak bu pozisyonları stratejiyle telafi edip edemeyeceğimizi goreceğiz. Arac uzerinde calışmaya devam etmemiz gerekiyor cunku her şey sorunsuz gecmedi. Genel olarak zor bir hafta sonu oluyor ve her şeyi bir araya getirmek zor. Bu yuzden biraz uzgunum. Ama yarışta neler olacağını goreceğiz." "Mucadele cok yakındı. Fakat son bolume kalabilmek icni biraz daha fazla hıza ihtiyacımız olduğunu gorebiliyorduk. Bir dahaki sefere daha iyi olmaya calışacağız." Daha fazlasını umup ummadığı sorusuna Raikkonen, "Sonuclar beklediğimiz gibi değil. Hızımız sıralama turlarında daha fazlasını yapmamıza izin vermedi. Bu hafta sonu bir butun olarak Alfa Romeo icin kolay gecmiyor. Ama yarışta neler olacağını goreceğiz." yanıtını verdi. GUNLUK GAZETELER