Sebastian altıncı sıradan başladığı yarışta uzun bir ilk bolum attı ve guvenlik aracı sayesinde ucunculuğe kadar yukseldi. Son bolumde Max Verstappen kendisine atak yaptı ve Alman pilot yerini korumaya calışırken Verstappen'e arkadan carptı. Vettel sonuc olarak 10 saniye zaman cezası aldı ve yarışı puansız kapattı. Alman pilot yarış sonrasında şoyle konuştu: "Olay benim hatamdı. Max beni Stowe'da gecmeyi başardı ve sonrasında gecmem icin bana fırsat verdi. Onun sağa doğru kayacağını duşundum, cunku oyle gorunuyordu." "Eğer bunu yaparsa sola gecmek icin bir yerim olacaktı, oraya girmeyi umuyordum. Ama pozisyonu değiştirmedi. Durum boyle olunca yavaşlamak icin artık cok gecti. Cunku cok yakındım ve ona carptım." Vettel, Verstappen'i gecmesinin mumkun olmadığını da soyledi. "Yarış tempomuz acısından konuşursak bugun aractan memnundum. Yarışı başlangıcında guvenlik aracı sayesinde avantaj yakalamam gibi bazı onemli anlar vardı. Uc pilotu gecmeyi başardım." "Red Bull'la cok yakındık, ama ilk turlarda ve yarışın sonunda Max bizim icin gercekten cok hızlıydı." "Muhtemelen dorduncu bitirecektim fakat bunu başaramadım. Bu sonuctan memnun olamam."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: Tamamen benim hatam