Lewis Hamilton, Mercedes Formula 1'den takım arkadaşı Valtteri Bottas'ı yarışın başlangıcında engelleyebileceğini fakat kendisinin bunu istemediğini soyledi. Hamilton dorduncu virajda Bottas'ı geride bırakmayı başardı ancak Bottas daha sonra Copse'a gelirken takım arkadaşından yerini geri aldı. Hamilton, Bottas'ın yerine normalde farklı bir takım surucusu olsaydı daha sert davranabileceğini dile getirdi. Şampiyona lideri, "Valtteri'nin beni gecmek istediği ve benim de onu gecmek istediğim sır değil. Bu mucadele ruhudur. Bu mucadele ruhu her şeyden daha guclu, hepimiz icin tamamen ayrı. Bana gore saygıya sahip olmak da cok onemli." "Burada bir pole pozisyonu kazanmanın ne kadar zor olduğunun farkındayım. Sıralama turlarında cok iyi bir iş yaptı ve diğer suruculer gibi her hafta sonu performans sergilemenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama bizim aramızda saygı vardı." "Tekerlek tekerleğe savaşmak istediğimizi duşunuyorum. Takım arkadaşınızla yarıştığınız zaman bu tamamen farklı bir seviyede oluyor." "Eğer bir Ferrari'ye karşı yarışıyor olsaydım o zaman elbette daha fazla risk alırdım. Elbette saygı yine var, ama onlara daha fazla karşı koyabilirsin. Oysa takım arkadaşından bahsediyoruz, yarışın başındaydık ve birinci viraj hakkında konuşursak, birbirimize saygı duyuyoruz ve temas yaşamadığımızdan emin oluyoruz. Hatta onu gecip, sonrasında beni gectiği zaman bile onde kalıp onu engelleyebilirdim. Ama yapılacak en doğru şey bu değildi. Sonunda onun beni gecmesini sağladı, ama bu bir yarış. Bu son derece adil ve harikaydı." dedi. Hamilton başlangıcta cok agresif surduğunu ve lastiklerini korumamasının Bottas'ı şaşırttığını soyledi. "Bugun yarışa başlamam ve lastikleri korumam gerekiyordu, ve bugun başlangıcta cok zorladım. Bu kesinlikle kimse tarafından beklenmiyordu. Valtteri bunu kesinlikle beklemiyordu. Uzun suruşlerde diğerlerinin lastikleri bir şekilde parcalanıyordu ve cuma gunu en iyi uzun suruş bendeydi." "Diğerlerinin verilerimi goreceğimden ve lastikleri nasıl koruduğuma bakıp aynı şeyi yapmaya calışacağından emindim. Ben de tam tersini yaptım. Bunu yaptım ve gecmeye calışırken her şeyi riske ettim. Harikaydı, muhteşem bir savaştı. Umarım bunlardan daha fazla gorebiliriz." Hamilton, guvenlik aracı sayesinde kazanmadığını, tek pit stopun kendisine yardım edeceğini soyledi. "Tek pit stop yapacaktım, o ise iki pit stop yapacaktı. Bu yuzden guvenlik aracı fark yaratmazdı. O 16. turda pite girdiğinde mumkun olduğunca kalmaya calıştım. Dort tur attım ve yaklaşık bir ya da iki tur daha atabilirdim." "Zaten o bolumde beni yakalayamıyordu. Beni yakalaması gerekirdi ama farkı kapatamadı. Farkı genel olarak aynı seviyede tuttum." "Benim aralığımdan 0.7 saniye cıkmıştı. Sonra 1 ve 1.5 saniye oldu. Genelde 1 ila 1.5 saniye civarında kaldı. Bir tur daha atabilseydim belki 2.5 saniye olurdu ve yeni sert sert lastiklere sahip olacaktım." "İsteseydim onun arkasında kalabilirdim ve zaten pite girmek zorunda kalacaktı. Bu yuzden 21 saniyelik bir farka sahip olurdum. Yani bu gercekten fark yaratmadı. Arkasında kalırsam da elbette onu gecmeye calışırdım. Yine de geri donup bakarsam buna gerek yoktu." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: İsteseydim Bottas'ın beni gecmesini engelleyebilirdim