Nico Hulkenberg, stratejide yaptıkları hatadan oturu Britanya'dan istediği puanlarla ayrılamadığını soyledi. Nico Hulkenberg, Renault F1 Team Nico Hulkenberg, Renault F1 Team R.S. 19 Nico Hulkenberg, Renault F1 Team R.S. 19 Nico Hulkenberg, Renault F1 Team R.S. 19 Nico Hulkenberg, Renault F1 Team R.S. 19 Nico Hulkenberg, Britanya GP'ye onuncu sıradan başladı ve onuncu sırada finiş gordu. Diğer tarafta Daniel Ricciardo yedinci olup takımına onemli puanlar getirdi. Hulkenberg, yarış icerisinde pek cok olay yaşadığını ve strateji hatasının daha fazla puan almasına engel olduğunu soyledi. "Yarışın benim icin harika gectiğini soyleyemem. Stratejideki hatadan oturu puan kaybettik. Cok gec bir pit stop yaptık ve aracımdaki lastikler cok aşınmıştı. Sonrasında guvenlik aracı yanlış anda pite girdi ve kısa bir sure sonra da Perez bana carptı." "Kimi beni gecti, guc unitesinin modu değişti ve aracta hız kaybettim. Kısa bir sure sonra guc geri geldi ama pozisyonumu kaybetmiştim. Bu genel anlamda en iyi yarış değildi. Tum bu sorunların ardından ilk ona yakın girmem şaşırtıcı." "Ozellikle guc kaybı şaşırtıcıydı cunku her şey aniden oldu. Basınc duşuşu sensoru calıştı. Takım motoru kapatmamı ve motoru yeniden calıştırmamı soyledi. Birkac saniye surdu." "Avusturya'da bizim icin her şey ters gitmişti ama burada durum normale dondu. Daha rekabetciydik, sonucların her zaman olduğu gibi cok yakın olduğu orta grup başındaydık. Eğer lastikler aşınmasaydı o zaman on tarafta kalabilirdim." Renault, Avusturya'da kotu bir hafta sonu gecirdi ve guncellemelerin calışmadığı yorumları yapıldı. Bununla birlikte Hulkenberg, "Avusturya'nın ayrı olarak ele alınması gerekiyor. Fransa ve Kanada GP'de her şey yolundaydı ve şimdi de her şey yolunda. Montreal pisti bize diğerlerinden daha cok uydu. Daha fazla gelişebilmek adına gelişmeye devam etmemiz ve bazı şeyleri geliştirmemiz gerekiyor." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg: Stratejik hata yuzunden puanları kacırdık