Mercedes takım patronu Toto Wolff, “biraz kirli” yarışların Formula 1 icin iyi olduğunu, ancak bunların kendi takımında olmasını istemediğini soyledi. Kanada ve Fransa yarışlarındaki olaylar ve hakem kararlarından sonra, Avusturya ve Britanya’da Max Verstappen ile Charles Leclerc arasındaki agresif mucadelelere ceza cıkmamıştı. Wolff da ayrıca Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas’ın Silverstone’da liderlik icin yaptıkları savaşı izlemişti. F1 hakemleri daha sıkı yarışlara izin verme konusunda daha esnek davranıyor gibi gozukuyor ve Wolff bunu desteklediğini, ancak takım ici savaşta bunu gormek istemediğini soyledi. “Bu cocukların birbirleriyle nasıl yarışacaklarını bildiğimden hicbir şuphem yok.” “Valtteri ve Lewis arasında bircok olayda pist dışında ve pistte birbirlerine saygı duyduklarını gorduk.” “Başka takımdan biriyle yarışıyorsanız, bunu bir adım ileriye taşımak yeterince adil.” “Ancak ikisi arasında cok iyi bir yarış olduğunu duşundum, kesinlikle cok eğlenceliydi ve hic kimse savunmanın sert olmadığını soyleyemez, ancak kirli de değildi.” “Ve diğer suruculer arasında gorduğumuz mucadelede de kirli yarışın sınırlarındaydık.” “Hepimiz her zaman biraz kirli yarış gormek isteriz.” “Yarışlarda suruculerin birbirlerine karşı mucadele etmesi iyidir. Ancak takım icinde boyle değildir.” şeklinde konuştu. Hakemlerin Avusturya’daki kararının, yarışların artık daha sert olmasına izin verip vermediği sorulduğunda Wolff, “Evet, sert yarışlara izin verildiğini gorebiliyorsunuz.” “Birini viraj cıkışında dışarıya itebiliyorsunuz.” “Bu sanırım diğer serilerde de boyle. Gormek istediğimiz şeyin de bu olduğunu duşunuyorum. Bu mucadeleler sert. Ancak bu, yapmamız gereken bir şey.” dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Wolff: Britanya GP’deki gibi “yeteri kadar kirli” yarışlar, F1 icin iyi