Racing Point surucusu Lance Stroll, takımın ikinci kez kendisini pite alma kararını sorgularken, Britanya Grand Prix’sini 13. sırada bitirdiği icin mutsuz olduğunu belirtti. Stroll ilk 10’un hemen dışında yarışa devam ederken pite cağrılmış ve sert lastikleri bırakıp yeni yumuşak lastiklere geciş yapmıştı. Piste 14. sırada geri donen Stroll, sonrasında sadece Williams surucusu George Russell’ı geride bırakabilmiş ve yarışı 13. sırada tamamlamıştı. Stroll, “İki pit yaptık ve diğerleri tek pit yaptı. Savaştığımız cocuklar Kvyat ve Raikkonen’di. Bitime 15 tur kala Kvyat’ın onundeydim ve onun lastikleri yarış sonuna kadar dayanmış gozukuyor.” “Pite girmeden once tempo konusunda oldukca rahattım, bu yuzden bir pit daha yapmakla ne hedeflediğimizi bilmiyorum.” “Diğerlerine baktığımızda, lastikleri dayandı gibi gorunuyor ve puan almayı başardılar. Bu yuzden sonuc biraz sinir bozucu.” şeklinde konuştu. Racing Point takım patronu Otmar Szaufnauer, ilk pitini zorunlu olarak erken yapan Stroll’un sert lastiklerinin yarış sonuna kadar dayanmayacağını duşunduklerini soyledi. Szaufnauer, “Onun yarışı, sağ on fren kanalına sıkışan bir vizor bandı yuzunden zarar gordu. Sıcaklıklar aşırı yukseldi ve onu erkenden pite almak zorunda kaldık. Onu erken pite aldığınızda tek pitle yarışı bitiremezsiniz.” dedi. Szafnauer ayrıca, guvenlik aracının piste girmesiyle birlikte Sergio Perez’in olası bir sekizinciliği kaybettiğini soyledi. Perez, guvenlik aracı cıkıp yarış yeniden başladığında fren dengesinin kontrolunde sorun yaşamış ve Nico Hulkenberg’e carpıp on kanadını kırmıştı. Bu da fazladan bir pit stop yapmasına ve 17. sıraya duşmesine sebep olmuştu. Szafnauer bu konuda, “Checo, guvenlik aracından once Raikkonen’in onundeydi. Ve tempomuz iyiydi ve onun gibi tek pit yapacaktık. Yani guvenlik aracı bizi mahvetti.” “Daha sonra Checo, guvenlik aracı iceriye girdikten sonra bir fren dengesi sorunu yaşadı. Fren dengesini her zaman değiştirirsiniz ve guvenlik aracından sonra bunu biraz geriye almak istedi ancak alamadı. Denge cok fazla ondeydi ve istediği gibi frenleyemedi. O andan sonra on kanadı kırıldı ve yarışı bitti.” dedi. GUNLUK GAZETELER