Sebastian Vettel bu sezonun, yeni ve genc bir takım arkadaşına sahip olup zorlandığı 2014 sezonunun bir tekrarı olduğunu duşunmuyor. Beş sene once Vettel, yeni turbo motorlarda zorlanan Renault ile yarışan Red Bull ile zorlu bir sezon gecirmiş ve o zamanki yeni takım arkadaşı Daniel Ricciardo’ya mağlup olmuştu. Vettel o yılın sonunda Red Bull’dan ayrılmış ve Fernando Alonso’nun yerine Ferrari’ye katılmıştı. Bu sezon da Vettel icin iyi gitmiyor ve bu sezon yarış kazanmaya iki kez yaklaşan takım arkadaşı Charles Leclerc’e karşı zorlu bir mucadeleye giriştiğinin farkında. Bu yılki sıkıntıların, 2014’te yaşadıklarını hatırlatıp hatırlatmadığı sorulduğunda Vettel, “Pek değil. Oncelikle, o cok uzun zaman onceydi ve bu seferki cok farklı.” “Hayal kırıklıklarından bahsediyorsak, bu belki de istenilen sonucların alınmamasındandır.” “Yarışlar diğer turlu de sonuclanabilirdi, bu yuzden adil olmalı ve yarışları tek bir tur uzerinden değerlendirmemeliyiz (Verstappen ile yaptığı kazadan bahsediyor).” “Ancak kaza yaşandı ve o ana kadar olan turlar oldukca iyiydi. Altıncı başladık ve kendimizi ucuncu sırada bulduk.” “Guvenlik aracının buna yardım ettiğini duşunebilirsiniz, ancak ilk bolumu, diğerlerinden farklı bir şey yaparak oldukca iyi yonettik.” “Diğer yarışlar da farklı olabilirdi, bu yuzden cok endişeli değilim ancak daha iyi sonuclar alabileceğimi biliyorum. Şu anda Almanya’yı sabırsızlıkla bekliyorum.” şeklinde konuştu. Lewis Hamilton ise, Vettel’in şu an yaşadığı sıkıntıları atlatması icin gereken şeylere sahip olduğunu duşunuyor. Hamilton, “Onun geri doneceğine kesinlikle inanıyorum. Zorlu bir yarışı geride bıraktı, ancak o dort kez dunya şampiyonu olmuş biri.” “Sonraki yarışta daha guclu donecektir. Buyuk sporcular boyle yapar.” dedi. GUNLUK GAZETELER