Porsche, ABB FIA Formula E’de ilk kez mucadele edeceği sezon olan 2019/20 icin Andre Lotterer ile anlaştı. Lotterer, 2018/19 FE sezonunun sonunda Techeetah’a takımlar şampiyonasını kazanmalarına yardım ettikten sonra takımdan ayrılmıştı. Uc Le Mans galibiyeti bulunan isim, daha once takımda yer alacağı acıklanan Neel Jani ile onumuzdeki sezon takım arkadaşlığı yapacak. Lotterer, Audi’nin Dunya Dayanıklılık Şampiyonası’ndan cekilmesinden sonra 2017’de Porsche’nin fabrika surucusu olmuştu. Lotterer, “Porsche ile ABB FIA Formula E’nin 2019/2020 sezonunda yarışmayı dort gozle bekliyorum.” “2017’den bu yana Porsche ailesinin bir parcasıyım ve ozellikle Neel ile calıştığım zamanlarda kazandığımız başarılarla birlikte bircok harika anıya sahibim.” “2017’de Porsche LMP1 takımında beraber surmuştuk ve son iki yılda WEC’de Rebellion Racing’de birlikteydik. Şimdi ise Porsche Formula E takımının surucu kadrosunu oluşturmamız harika.” “Yeni gorevimi ve takımla yapacağım iş birliğini dort gozle bekliyorum.” şeklinde konuştu. Jani, takımın 2019/20 ozel testlerinin başlarında eski Porsche LMP1 surucusu Brendon Hartley ile birlikte suruş yapmıştı. Hartley, bu yılın başlarında yaptığı acıklamada Porsche FE takımına katılmaya “kesinlikle ilgi duyduğunu” soylemişti. Ancak takım, daha onceden FE tecrubesi olan bir surucuyle anlaşma imzalamayı tercih etti. Jani, 2017/18 FE sezonunun Hong Kong ayağında Dragon Racing’de mucadele etmiş ancak bu yarıştan sonra takımdan ayrılmıştı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Lotterer, Techeetah’tan ayrılıp yeni Porsche takımına katılıyor