FIA F1 Yarış Direktoru Michael Masi, suruculerin birbirleriyle mucadele etmesine buyuk oranda izin verdiklerini soyledi. Michael Masi, Race Director Michael Masi, Yarış Dİrektoru Michael Masi, Yarış Direktoru, FIA Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10, ve Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, start antrenmanı Max Verstappen, Red Bull Racing RB15, spins after a crash with Sebastian Vettel, Ferrari SF90 Son donemde suruculerin kendi aralarında yaptıkları savaşlara daha fazla ozgurluk verilmesi gerektiği konusunda cok fazla tartışma bulunuyordu. Yarış direktoru Michael Masi, hakemlerin her zaman bu ilke cercevesinde hareket ettiğini dile getirdi. Son donemde suruculerin kendi aralarında yaptıkları savaşlara daha fazla ozgurluk verilmesi gerektiği konusunda cok fazla tartışma bulunuyordu. Yarış direktoru Michael Masi, hakemleri her zaman bu ilk cercevesinde hareket ettiğini dile getirdi. "Tum sezon boyunca suruculerin savaşmalarına izin verdik ve bunu surdurduk. Silverstone'da gorduğumuz şey pistin ozelliğiydi ve mucadele cok yakındı. Ancak boyle mucadeleler daha once de oldu ve burada daha once olduğu gibi değerlendirildi." "Belki de Silverstone, suruculerin birbirleriyle yarışmalarına izin verildiğini gostermek icin iyi bir yoldu. Fakat bunun buraya ozgu olduğu duşunmek hatalı bir duşunce. Aynı ilkeye bağlı kalıyoruz ve bu yarışta, tıpkı diğer yarışlarda olduğu gibi davrandık. Bu temelde yarış hakemlerinin kendilerine bağlı. Duruma baktım ve bazı noktalara vurgu yaptım. Sonra kararı hakemler verdi." "Antonio Giovinazzi'nin spini sonrası guvenlik aracının piste girmesine karar verme kararı benim icin oldukca kolaydı. O kısım pit girişine yakındı ve aracın vincle kaldırılması gerekiyordu. Durum boyle olunca hic tereddut etmedik." Masi, sezon sonuna kadar yarış direktoru olarak gorev alacağını doğruladı. "FIA Başkanı Jean Todt'la goruştum ve 2019 sezonunun sonuna kadar devam edeceğimi doğruladılar." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Masi: Suruculerin savaşmasına her zaman izin veriyoruz