Charles Leclerc, Max Verstappen'in Avusturya'da agresif bir atakla kendisini gecmesi ve yarışı Hollandalı pilota kaybetmesinin ardından Britanya Grand Prix'sinde normalden daha agresif mucadele ettiğini soyledi. Ferrari surucusu, Red Bull Ring'deki yarışta Verstappen'le tekerlek tekerleğe galibiyet mucadelesi vermişti ve Hollandalı pilotun galibiyeti kazandığı atakta temas da yaşandı. Ancak bunun kurallara uygun olduğu duyuruldu. Bununla birlikte Leclerc, yarış sonrası verdiği demecte artık hic olmadığı kadar sert yarışacağını soylemişti ve Silverstone'da Verstappen'e karşı oldukca sağlam bir savunma yaptı. Verstappen, Leclerc'in Avusturya GP'nin acısını cektiğini soylemişti ancak Monakolu surucu, Verstappen'e karşı olmasa da suruş tarzını buyuk oranda değiştirdiğini doğruladı. Leclerc, "Kişisel bir durum değil fakat Avusturya'dan sonra hakemlerin boyle yarışmamızı kabul etmesi halinde boyle yarışmaktan cok mutlu olacağımı soyledim. Bu hafta sonu yaptığım şey tam olarak bu oldu." "Yani ozel bir durum değil. Sadece normalden daha sert bir yarış cıkardım cunku son iki yarışta ya da belki de biraz oncesinde Formula 1'in sert yarışları istediğini ve suruculerin sert yarışlar icin zorladığını duşundum." "Bu yuzden boyle yarışmaktan gercekten cok keyif alıyoruz ve yaptığım şey bu oldu." dedi. Leclerc, Silverstone'da verdiği savaşlarda her zamankinden daha fazla zevk aldığını soyledi. "Bu gercekten cok zor. Şu anda sıralama hızımızla guclu şeyler yapabiliriz. Ancak yarış tempomuz uzerinde calışmamız gerekiyor. Red Bull lastikleri daha uzun sure canlı tutuyor ve bu yuzden Max'i uzun sure boyunca arkamda tutmaya calıştım." "Ama bu direksiyon başında Formula 1'de yarıştığım ilk gunden bu yana en cok zevk aldığım yarıştı. Her zaman sınırlarda olan, ama yine de kurallar icerisinde olan cok eğlenceli, cok sert bir yarıştı ve bu mucadeleden gercekten cok keyif aldım." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Verstappen'le normalden daha sert yarıştım