Mercedes takım patronu Toto Wolff, Britanya GP’de Lewis Hamilton’ın son turda en hızlı turu atmasıyla beraber “verileri biraz aptalca gosterdiğini” soyledi. Hamilton, yarışın sonunda en hızlı turu atmaya karar verdiğinde 31 turluk sert lastiklere sahipti. Hamilton’ın takım arkadaşı Bottas, yarışın bitimine yedi tur kala pite girmiş ve kullanılmış bir yumuşak lastik seti takıp en hızlı turu elde etmişti, ancak turunda batarya sorunu yaşamıştı. Hamilton’a pite gelip yeni bir set lastik takması onerilmişti, ancak İngiliz surucu pistte kalmayı tercih etmiş ve fazladan bir pit yapma riskini almamıştı. Ancak son turda Hamilton, Bottas’ın en hızlı turundan 0.037 saniye daha iyi bir tur kaydetmişti. Bunun hakkında konuşan Wolff, “32 turluk sert lastiklerle en hızlı turu kaydetmek cok şaşırtıcı. Ve buna gulduk cunku muhendisler pazar sabahındaki toplantıda ‘En hızlı turu denemene gerek yok, zaten pek bir şey ifade etmiyor.’ demişti.” “Ve daha sonra bunun gibi bir tur kaydetti. Ki bu da verileri aptalca gosterdi. Ancak bu, onun yeteneği.” dedi. Hamilton da Bottas’ın turunu gecebildiği icin şaşırdığını belirtti. Hamilton, “Onun turunu gecip gecemeyeceğimi gercekten bilmiyordum. Ben 1:29.0’lı turlar atıyordum ve onun 1:27.4 yaptığını duydum. Telsizden takıma en hızlı turu deneyeceğimi soyledim.” “Sanırım başlangıcta buna karşı isteksizlerdi, ancak deneyebileceğimi soylediler. Once lastikleri biraz soğutmak icin biraz yavaşladım ve sonra denedim. Ve lastikler dayandı, gercekten harikaydı. Sağ on lastikte biraz kabarcıklanma vardı, bu konuda biraz gergindim ancak gercekten harikaydı.” dedi. Bottas, kendi en hızlı tur denemesinde aracının Hamilton’ınkinden ağır olduğunu ve yaşadığı batarya sorununu takımın cozmesini umduğunu soyledi. Bottas, “Oldukca zorlamıştım, ancak o anda bataryam tamamen dolu değildi. Ancak bir onceki turda kullandığım modla beraber dolu olmalıydı.” “Sert lastikle son turda oyle bir atması şaşırtıcıydı. Boylece sert lastiğin cok sağlam olduğunu gorebildik.” “Turlarımız arasındaki fark cok fazla değildi. Son viraja gelirken kucuk bir blokaj yaşadım. Belki de orada zaman kaybettim.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Wolff: Hamilton’ın en hızlı turu, “verileri aptalca gosterdi”