Button Bahreyn'de Kuru Bir Yarış Umuyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Button Bahreyn'de Kuru Bir Yarış Umuyor
-
17-10-2019, 14:16:15Formula 1 Dunya Şampiyonası lideri Jenson Button, yağmurlu Malezya ve Cin yarışlarında aldığı sonuclar ile puan farkını arttırmasına rağmen Bahreyn'de yarışın kuru zeminde yapılmasını istiyor. Button "Bu hafta kum fırtınasının olmadığı kuru ve guzel bir hafta sonu umuyorum. Cok sıcak olacağı tahmin ediliyor ve elimizde olan paketten en iyi sonucu almalıyız." "Bazı takımların yeni parcaları olacak ve bunların onları nasıl etkileyeceğini bilmiyorum, bu yuzden hÂl onde olduğumuzu umuyoruz." "Aractan maksimumu cıkarmak istiyoruz ve eğer bunu başarabilirsek iyi bir hafta sonu gecirebiliriz." dedi. Button yarışta onde olabileceklerini ancak diğer takımların gelişmesinin ardından artık kucuk bir hata bile yapamayacaklarını soyledi. Button "Aracımız kuru zeminde tum sezon iyi iş cıkardı ancak yağmurda o kadar iyi değildi bu yuzden diğerlerinin gelişimlerini gormeliyiz." "Bizim burada yeni parcamız olmayacak ve bundan maksimumu cıkarmalıyız. Cin'de yağmurda bunu başaramadık ve kuru zeminde bazı yerlerde eksiğiz. Ancak eğer her şey iyi gecerse iyi bir hafta sonu gecirebiliriz." "Cin'de lastikleri ısıtmada zorlandık. Burada hava sıcak olacak ve calışma aralığının da ustune cıkabilir ancak eğer kontrol altında tutabilirsek bir sorun yaşamayız." "Burası icin getirilen lastikler pist icin iyi, yumuşak ve sert lastikler geldi ve bu lastikleri calıştırmada ya da bozulma gibi konuda buyuk sorun yaşamıyoruz." dedi. Button Red Bull ve Toyota'ların kendilerinin en yakın rakibi olacağını duşunuyor. Button "Onlar(Red Bull) Cin'de hızlıydılar ve yağmurda inanılmaz hızlıydılar. Kuruda bilmiyorum. Sıralamalarda yakıtlar eşitlendiğinde Rubens polede olabilirdi ve ben 2. olabilirdim ve Red Bull'lar 4 ve 5. sırada yer alabilirlerdi." 1Q2'de bizden 0.3 sn hızlıydılar ancak Q3'de daha yakındık ve Jarno Trulli ve Red Bull'lardan biraz ondeydik. Bu yuzden Red Bull ve Toyota''ların yakın olabileceğini soyleyebiliriz ancak hangi pilotların olacağını gormek icin beklemeliyiz." "Bunlar bize yakın takımlar olacaklar ve Flavio Briatore Renault'un da bize yakın olacağını soyledi." dedi. TRF1.NET __________________