Bernie Ecclestone, İngiliz hukumetinin, İngiltere Grand Prix'nin Formula 1 takviminden duşmesine goz yumması halinde bunun bir 'ayıp' olacağını ifade etti. Son olarak Donington Park’ın sahibi Tom Wheatcroft’un, kira bedelini odemedikleri gerekcisiyle pisti kiralayanlar aleyhine dava actığını duyurmasından sonra İngiltere GP’nin geleceğine ilişkin soru işaretleri yeniden gundeme gelmişti. Ecclestone ise, Donington Park’ın gerekli surede hazır olmaması durumunda İngiltere GP’nin 2010 takviminde yer almayacağını tekrarladı. Ecclestone bununla birlikte hukumetin bu konuda harekete gecmesi gerektiğini ifade etti. Ecclestone, “Donington hazır olmazsa İngiltere’yi bırakacağız. Bu kadar. Silverstone’a donme sozkonusu değil. Onlar şanslarını yeterince kullandılar ve verdikleri sozleri yerine getirmediler” dedi. “İngiliz hukumeti, yardım icin adım atmazsa bu ayıp olur. Londra Olimpiyatları icin milyarlar harcıyorlar. Bu yarışı kurtarmak icin bu paranın 0.002’si yeterli olur” diyen Ecclestone, “Pisti kiralayan Simon Gillett ile bugun goruştum. Para konusunu konuştuk. Ben de bizzat kendisine bu meselenin cozumu icin yardım ediyorum. Şu an tam olarak ihtiyac duyduğu şey bir yatırımcı. Umarım bulur ve yarışı kurtarır” şeklinde konuştu. Bu arada şampiyona lideri Brawn GP pilotu Jenson Button da bu durumdan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Button, “Motor sporları denince akla İngiltere gelir. Bir İngiliz surucu olarak, kendi ulkemde yarışamamak cok buyuk bir uzuntu olur. İngiltere’de yaşamıyorum. Monako’dayım ama tam bir İngilizim ve vatanseverim. İngiltere GP takvimden cıkarılırsa bu felaket olur” ifadelerini kullandı. TurkiyeF1.com