TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- İspanya GP Oncesi - McLaren Mercedes
-
17-10-2019, 14:13:19Lewis Hamilton: "İlk dort yarış icin program herkes icin zordu, bu yuzden Avrupa'ya donmek taze bir başlangıc hissi veriyor. Bahreyn'deki olumlu performansın ardından Barselona pistinin karakterinin aracımıza cok iyi uymadığının farkındayız" "Buna ilave olarak diğer takımların bazıları kadar buyuk guncellemelerimiz olmayacak, zaten bir cok parcayı ilk yarışlarda kullanmıştık. Bu yuzden sıralamada nereye oturacağımızı gormek ilginc olacak. Bununla birlikte muhendisler yeni difuzorumuz ve on kanadımızın, gridde onlere doğru ilerlememize yardım edeceği konusunda iyimser" Heikki Kovalainen: "Gecen seneki kazanın olduğu yere geri donmek benim icin bir şey değiştirmyior. Bu pistten gercekten keyif alıyorum. 2007'de 5. olarak harika bir yarış cıkarmıştım ve aractan azamisini cıkarmak icin sıkı bir şekilde zorladığınız yuksek hızlı virajları cok seviyorum" "Ayrıca lastiklerinizi korumak amacıyla mukemmel dengeyi bulmanız gereken bir pist. Yarış icin en iyi uzlaşıyı bulmaya calışmaktan keyif alıyorum. Barselona'daki sezon oncesi testimiz pek umit verici değildi, bu yuzden bu yarışa gercekci beklentilerle giriyoruz. Ama butun takımın bu haftasonu bir defa daha iyi cıkacakları konusunda iyimserim" Martin Whitmarsh: "Butun gelişimlerimizi tek bir guncelleme pakedine yuklemek yerine her yarış performans guncellemelerini tercih etme kararımız, sezonun acılış yarışlardında makul puanlar kazanmamıza yardım etti." "Rakiplerimizin bazı bu haftasonu Barselona'da daha doyurucu gelişimlere sahip olmalarını beklemekle beraber bir kere daha puan mucadelesinde yer almayı bekliyoruz. Ve Katalunya pistinin yuksek downforce ozelliği, MP4-24'un eksikliklerini gosterirken takım icindeki herkes, bu haftasonu ondekilerle aradaki farkı kapatmaya calışma adına momentumu korumaya motive durumda" Norbert Haug: "Sadece 5 hafta icinde yer alan ilk 4 yarış, Formula 1 icindeki herkes icin acık bir şekilde zorlayıcı ve fırtınalı gecti, ozellikle de bizim icin. Grid, Formula 1 tarihinde hic olmadığı kadar birbirine yakın bir hale geldi. Ne yazık ki hÂl doğru konumda mucadele etmiyoruz ve Barselona'da Avrupa Formula 1 sezonunun başlangıcı, gelecekteki guc dengesi adına doğru bir test olacak." "Oldukca zor bir yarış bekliyorum. (ondekileri) yakalam icin yoğun calışmaların ortasındayız ve onceki 2 senedeki rekabetciliğimize kıyasla olmamız gereken yerden hÂl cok uzağız. Aerodinamide ve ozellikle downforce konusunda daha fazla onemli gelişimler sağlamak adına takımımız oldukca sıkı bir şekilde calışıyor. Ama bunu yapmak icin hÂl daha fazla zamana ihtiyacımız var"