Formula 1 Takımlar Birliği, kinetik enerji geri donuşum sistemini gelecek sezon da kullanmaya acık olduğunu belirtti. Renault patronu Flavio Briatore gectiğimiz hafta yaptığı acıklamada, FOTA'nın gelecek yıl sistemi yasaklamak istediğini duyurmuştu. KERS'in geleceğine ilişkin tartışmaların gelecek hafta yapılacak FOTA toplantısında masaya yatırılacağı ifade ediliyor. Bazı takım patronlarının KERS'e destek vermemesine rağmen, coğunluğun sistemin geliştirilmesinden yana olduğu belirtiliyor. McLaren Mercedes takım patronu Martin Whitmarsh, FOTA icinde sistemin yasaklanmasına yonelik baskı olduğunu ancak KERS'in F1'de kalmasının şart olduğunu vurguladı. Whitmarsh, "FOTA icin bircok kişi, KERS'in yasaklanmasını istiyor, cunku cok pahalı ve zorlu. Bunu anlayabiliyorum. Takımımızın pozisyonu ise sistemden geri adım atmanın yanlış olacağı yonunde" diye konuştu. KERS'e karşı cıkan takımları anladığını ancak zamanlamanın ideal olmadığını soyleyen Whitmarsh, "Oldukca maliyetli bir teknoloji. FOTA'daki tartışmaların, bu teknolojiyi nasıl herkes icin kullanılabilir ve duşuk maliyetli hale getirebileceğimiz noktası uzerine yoğunlaşması lazım" dedi. Takımı kendi sistemini test etmesine rağmen KERS'le yarışmayan Toyota F1 Başkanı John Howett ise, sistemin herkes icin kullanılabilir hale getirilebileceğine inanıyor. FOTA'nın KERS'i yasaklamak isteyip istemediği sorusuna Howett, "Bu bir secenek. Ancak bu seceneğin uygulanacağını sanmıyorum" cevabını verdi. Howett de, KERS'in makul bir fiyata cekilmesi ve herkesin kullanımına acık olacak hale getirilmesi gerektiğini belirtti. BMW Sauber takım patronu Mario Theissen ise, KERS'den vazgecilmesine karşı olduğunu belirterek, FOTA'nın sistemi muhafaza etmenin yollarını aramak istediğini soyledi. Theissen, KERS'ten vazgecilmemesi yonunde ortak karar aldıklarını ve herkesin uzlaşacağı bir zemin bulmak icin FIA ile yakın işbirliği icin olmanın iyi olacağını kaydetti. TurkiyeF1.com