Jean Eric Vergne, Mercedes, Ferrari veya Red Bull'dan teklif alması halinde Formula 1'e doneceğini aksi takdirde spora donmek istemediğini dile getirdi. Red Bull'un genc surucu akademisinden yetişen Jean Eric Vergne, 2012-14 yılları arasında Toro Rosso ile Formula 1'e adım atmış fakat Red Bull'un Daniil Kvyat'ı sectiği 2015 sezonu oncesinde F1'e veda etmişti. Kısa bir sure Ferrari'de calışan Vergne, sonrasında Formula E'ye gecti ve arka arkaya ikinci kez şampiyon oldu. Vergne, gosterdiği bu performansla F1 takımlarının radarına girebilir. Fakat Fransız pilot, henuz kendisine hicbir teklifin gelmediğini soyledi. "Gecen yıl soylediklerimi cok iyi hatırlıyorum. Ama iyi bir araca sahip olabileceğim bir takım varsa bunu yapacağım. Son yıllarda cok şey oğrendim ve cok fazla gelişim kaydettim. Formula 1'de iyi bir şansa sahip olabileceğimi soylemek adil olur." "Ya da en azından iyi bir deneme yapabilirim. Ama henuz bu fırsat mumkun değil. Geleceğin ne getireceği asla belli olmaz. Belki olacak, belki de asla olayacak. Ama bir secenek veya bir olasılık olabilir." "Gercekci olursak gelen hicbir teklif yok. Bu yuzden masanın ustunde olan bir şey değil. Şu anda bir olasılık bile değil. Ama motor sporlarında işler hızla değişebiliyor ve her an formunuzun en tepesinde olmanız cok onemli." "Cok sayıda 'eğer' veya 'belki'ler var. Şahsen Formula 1 dunyasında neler olacağını bilemiyorum. Oysa Formula E dunyasında neler olabileceğini biliyorum ve şu anda durumun harika olduğuna inanıyorum." "Birkac yıldır takımla iyi bir anlaşmaya sahibim. Bu gercekten harika bir ekip. Bana her zaman griddeki en iyi araclardan birisini ve bir surucu olarak istediğim şeyi vereceklerini biliyorum." Formula E'den ayrılması icin ondeki uc takımın mı teklif yapması gerektiği sorusuna Vergne, "Muhtemelen evet. Genc bir surucuyken orta grup takımlarından birindeydim ve o noktada kendinizi kanıtlamanız gerektiğini anlayabiliyorum. Ama benim yaşımdayken orta grup takımlarından birisiyle kendinizi kanıtlamak icin yeterli vaktiniz olmuyor." "Sekizincilik ya da dokuzunculuk icin yarışmak beni ilgilendirmiyor. Bazen puan alıyorsunuz, bazen alamıyorsunuz. Oraya onceki durumumda katılmak istemem. Formula E'de şampiyonluk kazanırken daha mutluyum. Formula E'nin uc yıl sonra nerede olacağını kim bilebilir? Ama en kotu durumda olmadığım ortada. En iyi takımlardan birisinden teklif alırsam, kesinlikle duşunurum. Ama dediğim gibi hicbir teklif gelmedi." yanıtını verdi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vergne: En iyi takımlardan teklif alırsam F1'e doneceğim