Eski Ferrari yarış muhendisi Luca Baldisseri, Sebastian Vettel'i "abartılmış bir pilot" olarak yorumladı. Podyum: 2. Sebastian Vettel, Ferrari, 3. Charles Leclerc, Ferrari Podyum: 2. Sebastian Vettel, Ferrari, 3. Charles Leclerc, Ferrari Top three Qualifiers, pole man Sebastian Vettel, Ferrari, third placed Charles Leclerc, Ferrari, and Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1, after Qualifying Podyum: 2. Sebastian Vettel, Ferrari, Yarış galibi Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1, 3. Charles Leclerc, Ferrari Sebastian Vettel son yıllarda sık sık yaptığı hatalarla gundeme geliyor ve gectiğimiz hafta sonu yapılan Silverstone yarışında Max Verstappen'e arkadan carparak bir kez daha gundeme oturdu. Alman pilot son donemde takım arkadaşı Charles Leclerc'le aynı performansı gostermekte zorlanırken, artık takım icindeki bir numaralı pilot pozisyonunu kaybettiği duşunuluyor. Daha once onemli isimlerle calışan tecrubeli yarış muhendisi Luca Baldisseri, Vettel'in cok abartıldığını ve Michael Schumacher'in varisi olamayacağını soyledi. Baldisseri, Leclerc'in "iki numaralı pilota" ihtiyacı olacağını ve Vettel'in bunu yerine getirebilecek seviyede olduğunu da soyledi. "Vettel'i eleştirileri hak ediyor. Vettel'in Schumacher'in varisi olduğuna inanmıyorum. Bana gore abartılmış bir surucu." "Cok fazla hata yapıyor ve kendini yeniden keşfetmeye ihtiyacı var. Yine de gunun sonunda dort kez dunya şampiyonu olmuş bir pilot." "Leclerc giderek daha olgun hale geliyor ve deneyimli bir surucu oluyor. Bunu surdurebilise kendisine yardım edecek ve destekleyecek bir takım arkadaşına ihtiyacı olacak." "Vettel'in bu acıdan Leclerc icin mukemmel bir partner olmak icin gereken deneyime sahip olduğunu duşunuyorum." İnternet Haber