Elektrikli off-road serisi Extreme E, şampiyona konusunda tavsiyelerde bulunması ici Citroen surucusu ve altı kez Dunya Ralli Şampiyonu Sebastien Ogier ile anlaştı. Ogier, şu anda Citroen'le ilk yılında ucuncu sırada yer alıyor ve Volkswagen'le dort, M-Sport'la ise iki WRC şampiyonluğu kazandı. 35 yaşındaki Ogier, şimdi ABB Formula E ile ortaklaşa yonetilen Extreme E'ye marka elcisi olarak katıldı ve Sportif ve Teknik kurallardan etkinlik yerine, tasarımdan gelişime kadar pek cok konuda Extreme E'ye tavsiyelerde bulunup, seriyi destekleyecek. Ogier, gelecek yılın mart ayında takımlar teslim edilmeden once aracı test edecek. Ogier, "7 Temmuz'daki Goodwood Hız Festivali'ndeydim ve aracı ilk kez orada gordum. Sonunda harika gorunuyordu ve Extreme E takımıyla calışmak icin sabırsızlanıyorum. Şimdi taraftarlar icin en iyi deneyimi ve suruculer icin en ilgi cekici mucadeleleri sunabilmek adın seri organizatorleri ve partnerleriyle calışacağım." dedi. Formula E'nin kurucusu ve CEO'su Alejandro Agag, Ogier ile serinin gelişimi icin calışmanın "onur verici" olduğunu dile getirdi. "Sebastien, motor sporlarının ve ralli tarihinin en yetenekli suruculeri arasında yer alıyor. Extreme E'nin gelişimi icin ortaya koyduğu destek ve tavsiyeye guvenecek olmak paha bicilemez. Burada ondan daha iyi birisi olamazdı. Sebastien'ın bu ilk aşamada bizimle olması hem onur verici hem de seriyle ilgili yaptıklarımızın buyuk bir gostergesi." İnternet Haber. __________________