Red Bull takım patronu Christian Horner, Mercedes'e yakın olmanın kendileri icin cesaret verici olduğunu soyledi. Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing and Masashi Yamamoto, General Manager, Honda Motorsport celebrate the victory Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing Melanie C, Geri Horner ve Christian Horner, Takım Patronu Red Bull Racing Mattia Binotto, Takım Patronu, Ferrari Mattia Binotto, Takım Patronu, Ferrari Max Verstappen, Avusturya GP'sini kazanmayı başardı ve sonrasında Sebastian Vettel'le temas yaşamadan Silverstone'da ustun olan taraftı. Red Bull gosterdiği bu performansla "Ferrari'nin onune gectiler mi?" yorumlarının yapılmasına sebep oldu. Bununla birlikte Horner, Silverstone sonucunun cesaret verici olduğunu kabul etti. "Mercedes'e gucun bu denli hassas olduğunu bildiğimiz bu tarz bir pistte bu kadar yakın olmak gercekten cok cesaret verici." "Ayrıca Ferrari suruculerini Maggotts, Becketts ve Copse gibi virajlarda yakından takip edebildik. Max orada Ferrari suruculerinin arkasında kaldı ve ciddi bir ivme kazandı. Bu genellikle oldukca iyi bir aracın işaretidir." "Son yarışlarda aracın biraz performans gosterdiğini ve iyi calıştığını duşunuyorum." Bununla birlikte Ferrari takım patron Mattia Binotto, Red Bull'un son yarışlarda guclu bir performans gosterdiğini kabul etti. Red Bull hakkında konuşan Binotto, “Kesinlikle geliştiler ve eğer son iki yarışa bakarsanız, Avusturya’da kazandılar ve Britanya’da cok rekabetcilerdi. Paketlerimizin birbirine cok yakın olduğunu ve son yarışların bunu gosterdiğini duşunuyorum." "İkincilik konusunda cok yakın olduğumuzu duşunuyorum. Bu bize gelişmek icin daha fazla destek veriyor, cunku gelişmemiz gerektiğini biliyoruz ve hangi pist olursa olsun her yarışta ilk sıra icin mucadele etmemiz gerekiyor. İngiltere’de durum bu şekilde değildi, şuphesiz ki bu acıdan hayal kırıklığı yaşadık. Sıralama turlarından sonra, daha iyi bir sonuc bekliyorduk. Ancak hız yeterince iyi değildi ve gelişebileceğimiz cok şey var.” ifadelerini kullandı. İnternet Haber