Valtteri Bottas, Mercedes'ten takım arkadaşı Lewis Hamilton'ı yenebilmek icin Nico Rosberg gibi psikoloğa ihtiyacı olduğunu reddetti. Emekliliğinden birkac gun once 2016 şampiyonasında Lewis Hamilton'ı yenen Rosberg, İngiliz pilotla olan yoğun mucadelesinin getirdiği baskılarla baş edebilmek adına "her iki gunde bir" psikoloğa gittiğini soylemişti. Bottas, bu tur bir desteğe ihtiyacı olmadığını cunku etrafındaki insanların kendisine yeterince yardım ettiğini soyledi. "Bunun benim icin işe yarayacağına inanmıyorum. Her sporcu ve her insan ayrıdır. Bazılarının dışarıdan biraz desteğe ihtiyacı vardır. Oysa benim etrafımda konuşabileceğim pek cok iyi insan var." "Eğer zor zamanlar geciriyorsam veya şuphelerim varsa bunların cevabını aynadaki adam veriyor. Bunu genellikle kendimle cozuyorum. Şu anda bu acıdan herhangi bir kazanc goremiyorum." "Bu tamamen bireysel bir konu. Diğer pek cok spora bakarsanız coğu kişi hep psikolog kullanıyor. Bazıları bundan faydalanıyor ama tamamı değil." "Ben Nico değilim, ben Valtteri'yim. Benim icin en iyi olanın ne olduğunu biliyorum." Rosberg'den Hamilton'ı nasıl yenebileceği konusunda başka bir şey oğrenip oğrenmediği sorulduğunda ise, "Onunla hic konuşmadım. Kendi yolumu takip etmek icin hazırım." "Elbette ne yaptığımı dışarıdan cok fazla goremiyorsunuz." "Neler olacağını goreceğiz. Kendime sakladığım şeylerim var. Şu anda bunun hakkında konuşmak gibi bir planım yok." "Daha once de soylediğim gibi her insan tamamen kendine ozgudur ve farklıdır. İyi performans gostermek icin farklı şeylere ihtiyac duyarız cunku farklı zihniyetlerimiz var." yanıtını verdi. Rosberg, gecen hafta sonu Silverstone'da verdiği demecte psikologdan aldığı desteğin 2016'da başarılı olmasına yardım ettiğini soyledi. "Her iki gunde bir zihinsel calışma vardı. Cok zor bir surecti ve bana cok şey kattı. Bu da dunya şampiyonu olmamın en buyuk sebebiydi." "Lewis beni olabileceğimi duşunduğumden daha iyi olmaya zorladı cunku tum zamanların en iyisi ya da tum zamanların en iyisi olmaya doğru gidiyor." "Onu yenmek icin sahip olduğunuz her şeyi yukseltmelisiniz. Kazanmanın tek yolu bu." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas, Rosberg gibi piskoloğa ihtiyac duymuyor