Carlos Sainz, McLaren'la yaptığı cok yıllık anlaşmanın iyi performans gostermesine yardım ettiğini soyledi. Carlos Sainz Jr., McLaren Carlos Sainz Jr., McLaren Carlos Sainz Jr., McLaren MCL34 Carlos Sainz Jr., McLaren MCL34 Carlos Sainz Jr., McLaren MCL34 Formula Renault 3.5'ta yaşadığı şampiyonluğun ardından 2015'te Toro Rosso ile Formula 1'e adım atan Carlos Sainz, 2017'nin ikinci kısmına kadar Toro Rosso icin yarışmış, sonrasında Renault'ya gecmişti. Gecen yılı Renault'da kiralık olarak geciren İspanyol surucu, bu yıl McLare'a adım attı ve kariyerinde ilk kez cok yıllık bir anlaşma imzaladı. İlk kez soylentisiz bir yıl geciren Carlos Sainz, McLaren anlaşmasından oturu mutlu olduğunu soyledi. "Formula 1'de biraz istikrara sahip olmak istedim. Fakat Formula 1 takımlarında hak ettim istikrarı hic yakalayamadım." "Formula 1 takımlarına yerleşmek icin hicbir zaman yeterli vaktim olmadı. Uc yıl Toro Rosso ile yarıştığımı soyleyebilirsiniz. Ama bu uc yılık donemde her zaman haziran ayında soylentiler vardı." "İstikrar olduğundan ve geleceğimle ilgili konuşma yapmadığımdan emin olmak istiyordum. Bu sayede sadece Formula 1'e odaklanabilir ve en iyisini yapmayı başarabilirdim. Oyle de yaptım." "Red Bull programında her zaman biraz baskı hissediyorsunuz. Aynı şekilde McLaren'da da baskı hissediyorsunuz. Cunku McLaren'dasınız." "Red Bull'da her yıl yenilenen bir sozleşmem vardı. Bazen bir pilot birkac yıl boyunca orada olacağını bilmesine ihtiyacı vardır. Bu hafife alınıyor. Ancak bu sayede takıma yerleşebilirsiniz, aracla ve takımla ortak bir calışma yolu bulabilirsiniz. Bence bu konuda pek cok ornek var." İnternet Haber