Renault'dan Daniel Ricciardo, Fransız ureticinin Silverstone'da ortaya koyduğu performansın cesaret verici olduğunu soyledi. Daniel Ricciardo, Renault F1 Team R.S.19 Daniel Ricciardo, Renault F1 Team R.S.19 Daniel Ricciardo, Renault F1 Team R.S.19 cime cıkıyor Daniel Ricciardo, Renault F1 Team R.S.19 Daniel Ricciardo, Renault F1 Team R.S.19 Daniel Ricciardo, Renault F1 Team R.S.19 Renault, Kanada GP'de guclu bir performans sergiledi ve Fransa'da yine rekabetciydi. Ancak McLaren, Fransa'da guclu olduğu gibi, Avusturya'da da bu performansını surdurdu. Ozellikle Avusturya'da Renault tek bir puan dahi alamazken, Silverstone'da McLaren ve Renault suruculeri birbirleriyle mucadele ettiler. Son bolumde Carlos Sainz'ı ciddi şekilde zorlayan Daniel Ricciardo, yarışın kendileri icni cesaret verici olduğunu dile getirdi. "Bu kesinlikle olumlu bir yarıştı. McLaren'a karşı guclu ve zayıf yonlerimiz vardı. Ama Avusturya'yı duşunduğumuzde bu sonuctan memnunuz. Muhtemelen McLaren biraz daha uzakta, ancak sonuc kotu değil." "Bu kadar kısa bir surede hem sıralama turları hem de yarışta onlara ayak uydurmak bize cok kolaylık sağladı. Kaybolmadığımızı kesinlikle gosterdi ve rekabetci olabilecek bir araca sahip olduğumuz konusunda bize rahatlık verdi." "Aslında geri kalanların en iyisi olabilirdik. Bir noktada Carlos henuz pit yapmamıştı ve sonrasında buyuk ekranların birisinde cakıl zeminde bir arac gordum. Guvenlik aracına neden olacak bir şeyse Carlos'un hemen pite gireceğini biliyordum. Sonra duvarda guvenlik aracı yazısını gorunce cok sinirlendim cunku bunun şanssızlık olduğunu duşundum. Sonrasında zaten geriye duştuk." "Takım sert lastiğe gecme konusunda oldukca iyi bir pit hamlesi yapmıştı. Orta lastikle yarışı tamamlayamayacağımızı biliyorlardı ve guvenlik aracı arkasında pite girmek cılgıncaydı ama iyi bir hamle oldu. Bu sayede yarışı tamamladık." "Yeniden başlangıc iyi oldu. İlk turda ya da ikinci turda birkac arac gectim. Sonra Carlos'un arkasına geldim. Biraz hayla kırıklığı yaşadığımı kabul etmeliyim, arkasındaydım ama hicbir zaman uygun bir geciş yapabilecek kadar yakın olamadım. Bu yuzden guvenlik aracı onun icin bir şanstı ve sonrasında da iyi bir yarış cıkardı. Kucuk bir hata yapmasına ihtiyacım vardı ve o fırsatı bana vermedi. Bu yuzden beni arkasında tuttuğu icin kendisine şapka cıkarıyorum." İnternet Haber