Dort kez dunya şampiyonu Sebastian Vettel, Londra Grand Prix’si gibi şehir merkezinde yapılan yarışların gerekliliğinden şuphe duyduğunu ve Silverstone gibi pistlerde kalmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Britanya Grand Prix’sinin geleceği, bu seneki yarış oncesinde imzalanan anlaşmayla beraber 2024’e kadar guvence altına alınmıştı. Silverstone, yarışlara ev sahipliği yapmaya devam edecek ve ayrıca bir suredir tartışılan Londra’da ek bir yarış gercekleşirse buna karşı kendisini korumak icin bazı guvenceleri olacak. Silverstone ve F1’in Londra’da bir yarış duzenleme arzusu sorulduğunda Vettel, “Silverstone’dan cok memnunum. Harika bir yer olduğunu duşunuyorum. Orada harika bir gosteri sunmak ve harika bir seyirci topluluğu cekme konusunda hicbir sıkıntı yok.” “Sahip olduğumuz en iyi yarışlardan biri. Bir Alman olarak bile cok guzel bir seyirci topluluğu olduğunu da soyleyebilirim.” “Şehirlere gitmeye cok buyuk ihtiyac duyduğumuzu duşunmuyorum. Şehirlerde, buradakinden daha fazla seyirci olacağını duşunmuyorum. Burası harika. Her sene her hafta sonu 100 bin seyircinin olduğunu hatırlıyorum.” “Silverstone, motor yarışlarının evi. Bu yuzden buraya gelmeliyiz. Takvimde yer almaya devam edeceği icin ve suslu bir şeyler denemediğimiz icin oldukca mutluyum. Burasının harika bir pist olduğunu duşunuyorum, butun suruculer burayı seviyor.” “Her sene buraya cok sayıda taraftar geliyor, bu yuzden burada yanlış bir şey yok. Silverstone’un iyi bir anlaşma yaptığını ve Liberty’e cokca baskı yaptığını umuyorum.” şeklinde konuştu. Red Bull takım patronu Christian Horner ise, Londra yarışının tek seferlik olması gerektiğini ancak bir F1 aracını Londra caddelerinde gormenin harika olabileceğini soyledi. Horner, “Eğer bu bir başka harika mekan ve pist olarak takvime eklenecekse bunu desteklerim.” “Ancak Silverstone’da harika bir seyirci topluluğu gorduk, buyuk bir destek vardı ve Silverstone’un anlaşmayı uzatmasıyla birlikte umarım taraftarlar pitlere daha fazla yakınlaşabilirler.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: F1’in daha fazla cadde yarışına “cok ihtiyacı” yok