Honda MotoGP test surucusu Stefan Bradl, Honda RC213V motosikletinin gelişiminde “yeni bir yon” belirleme konusunda Jorge Lorenzo’ya destek verdi. Sakatlanan Lorenzo yerine Sachsenring’de fabrika Honda takımında yarışan Bradl, yarışı 10. sırada bitirmiş ve ozel izinle katıldığı Jerez’deki sonucunu tekrarlamıştı. Assen’deki antrenmanlarda duşerek sakatlanan Lorenzo, Honda’nın karakteristiklerinin Marc Marquez dışındaki suruculere yardım etmediğini belirtmişti. Lorenzo, RC213V motosikletiyle henuz hicbir yarışı ilk 10’da bitiremedi ve şimdiden takım arkadaşı Marquez’in 100 puandan fazla gerisine duştu. Ancak Bradl, uc kez premier sınıf şampiyonu surucunun Honda’yı kendi suruş tarzına daha uygun hale getirecek şeylere sahip olduğunu duşunuyor. Bradl, “Honda’nın suruşunu daha kolay hale getirebilecek potansiyeli olduğunu duşunuyorum, cunku diğer uretici takımlarla cokca tecrubesi var.” “Benim de diğer ureticilerle tecrubem var (Forward Yamaha ve Aprilia) ancak 2012’de MotoGP’ye girdiğimde Honda’ya alışmıştım ve bu kategoride yarışmayı bu şekilde oğrendim.” “Honda’yı cok iyi biliyorum ve ayrıca on tarafta sert lastikleri kullanmak gerektiğini de biliyorum. Suruş tarzım da ayrıca bu konuda cok kotu değil.” “Jorge’nin HRC’ye yeni bir yon verebilecek guce ve deneyime sahip olduğunu duşunuyorum. Ancak şu anda kendisini biraz adapte etmesi gerektiğini ve gelecekte bazı iyi fırsatlara sahip olacağını duşunuyorum.” “Toparlanmak icin biraz zamana ihtiyacı var ve umarım daha guclu şekilde geri doner. Onun icin en iyisini diliyorum cunku zor zamanlardan geciyor.” “Sıkı şekilde calışıyor ve zorluyor. Motivasyonu, Honda’daki suruşunu geliştirmek icin cok yuksek.” şeklinde konuştu. Lorenzo, gelecek ay yapılacak Brno yarışı oncesinde sağlığına kavuşmayı ve gride geri donmeyi hedefliyor. İnternet Haber