WTM’nin son 20 yılın en sonuk fuarını yaşadığını belirten Ali Onaran, “Hem metrekare olarak kuculmuş hem de katılımın gozle gorulur derecede azaldığını goruyorum. Bir de Turkler icin WTM tamamen bitmiş. Onceki yıllarda bakanlıktan bircok ust duzey yetkili gelirken, bu yıl onları da goremedik” değerlendirmesinde bulundu.
Bu konuda birden fazla sebep olabileceğine değinen Onaran, şoyle dedi;
“Fuarlar değerini yitiriyor. Bu tur buyuk fuarlardan cok workshoplara doğru bir kayma var. İkincisi Turkler onumuzdeki 2015 yılı icin cok pozitif değiller. Avrupa’nın krizden cıkamamasının bunda etkisi olduğunu duşunuyorum. Krizin uzamasının insanlar uzerinde genel bir yorgunluk yarattığını gozlemliyorum.
Komşularımızla yaşanan sorunlara rağmen, turizmciler olarak hala Turkiye’ye getirdiğimiz turist sayılarıyla cok başarılı olduğumuzu duşunuyorum. Demek ki bugune kadar cok doğru işler yapmışız. Hem pazarlama hem de yatırım olarak… Doğru urunler ortaya cıkarmışız ki, halen devam ettirebiliyoruz bu zor şartlar altında işimizi… Ama gittikce zorlanmaya başladığımızı soyleyebilirim.”
turizmguncel
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- 'Son 20 yılın en sonuk fuarını yaşıyoruz'