Vettel Red Bull'un Calışmalarını Ovdu
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel Red Bull'un Calışmalarını Ovdu
-
17-10-2019, 14:06:25Red Bull Racing'e ilk GP zaferini kazandıran Sebastian Vettel, kendisinin 2. zaferini kazanmasının ardından oldukca mutlu ve keyifli. Gecen sene İtalya GP'de kazanarak en genc yarış kazanan isim olma unvanını ele geciren 21 yaşındakş Alman surucu, bugun Cin'de koşulan yağmurlu yarışı domine ederek kazanmasını bildi. Vettel "Cok mutluyum. 2. kez yağmurda yarış kazanmayı başardım. Arac harikaydı, takımın aracı hazırlamada harika bir iş cıkardığından bahsetmeliyim." "Dayanıklılık konusunda biraz sorun yaşıyorduk ancak gece bunu duzelttik. Bu takımın kalitesini gosterir ve herkes bir şeyleri duzeltmeye calışıyordu. Her iki arac da yarışı tamamladı. Red Bull icin duble zaferi inanılmaz!" dedi. Vettel ayrıca yarışın guvenlik aracı arkasında başlamasını da memnuniyetle karşıladı. Vettel "Oncelikle gucenlik aracı arkasında başlama kararı cok doğruydu cunku cok fazla su birikintisi vardı. Bazı virajlarda iyyidi ancak bazılarında heryerde sular akıyordu." "Stratejimizde ilk bolum kısaydı bu yuzden başta diğerlerinden kurtulmak icin zorlamalıydım ve bunu başardım." "Cok zor bir yarıştı, cok fazla su akıyordu, sadece aracları pist ustunde tutmaya calışıyorduk. Benim onumde arac olmadığı icin en iyi koşullara sahip olan benzdim bu yuzden tum yarış rahattı ancak yine de kayma olduğu icin ozellikle son viraj cok zordu." dedi. Vettel yarışın son turlarında rahatladığını ve tek amacının aracı sağlam bir şekilde finişe goturmek olduğunu soyledi. Vettel "Bitime 10 tur varken arkadaki arac ile farkı korumaya ve hızıma adapte olmaya calıştım. Herşeyi kontrol altında tutmaya calışıyordum ancak bu oldukca zordu. Aracı sağlam bir şekilde goturmeye calıştım. Cok uzağa bakmıyordum, her virajda dikkatliydim." "Son 2 tur cok yavaşladım ve dışarı cıkma riskiyle karşılaşmak istemedim. 2. yarışımı kazanmak, bunları Toro Rosso ve Red Bull ile yapmak fantastik." dedi. TRF1.NET __________________