Fernando Alonso, guvenlik aracının yarışın başında pistten cıkmaya yakın olduğunu bilseler pite erken girmeyi tercih etmeyeceklerini soyledi. Alonso dun sıralamalarda hafif yakıt yuku ile piste cıktığı icin bugun İspanyol şampiyonun stratejisi yarışın guvenlik aracı arkasında başlaması nedeniyle mahvoldu. Renault takımı guvenlik aracının daha fazla pistte kalacağını duşunduğu icin Alonso'yu 7. turda pite aldı ancak Alonso'nun pite girmesinin ardından guvenlik aracı pistten cıktı. Alonso "Cok fazla potansiyele sahip olduğumuz bir hafta sonunu bu şekilde tamamlamak uzucu. Takım aracı geliştirmede harika bir iş cıkardı ve aracımız ozellikle dun sıralamalarda cok rekabetciydi. Ancak bugun şanssızdık ve bu yanlış karar aldığımız ve bize karşı olan gunlerden birisiydi." "Biz guvenlik aracının 10-15 tur daha gideceğini duşunduk bu yuzden yakıt almaya girdik ancak o anda guvenlik aracı da cıktı ve kendimizi sonda bulduk. Gridde 2. sıradaydık ancak yarış başladığında en gerideydik. Yarış bizim icin orada bitti." "Bahreyn bir başka test olacak ve onumuzde Barcelona da var. Gelişimi surdurmeliyiz." dedi. Nelson Piquet "Bugun koşullar zordu ve gercekten goruş cok kotuydu. Aracı pistte tutmaya calıştık ancak bu kolay değildi. Yarışta bazı kotu anlarım oldu ancak aracı devam ettirmeyi başardım. Ancak cok zaman kaybettim ve en geriye duştum. Artık Bahreyn'e bakıyorum ve umarım kuru bir yarış olur ve aracta bazı gelişimler olur." dedi. TRF1.NET __________________