Haas Formula 1 takımı, Almanya Grand Prix’sinde Kevin Magnussen’in aracında yeni bir aerodinami guncellemesi kullanacakken, Romain Grosjean Avustralya versiyon aracı kullanmaya devam edecek. Gectiğimiz yarış olan Britanya GP’de Grosjean, sezon başındaki arac paketine donuş yapmıştı. Ancak takım, suruculerin ilk turda birbirleriyle carpışmasıyla birlikte değerlendirme yapamamıştı. Almanya GP’de ise Magnussen, “yere basma gucu ve surulebilirliği geliştirmek icin tasarlanan” guncellemeleri kullanacak. Grosjean ise Avustralya versiyon aracı kullanmaya devam edecek. Haas takım patronu Gunther Steiner, Magnussen’in aracındaki guncellenmiş parcaların ne olduğunu tam olarak belirtmedi. Steiner, “Aracta birkac parcayı değiştirdik. Hedeflediğimiz sadece tek bir alan yok. Aracı genel olarak daha iyi hale getiriyoruz, ki bu her zaman hızlanmanıza yardım eder.” “Lastikleri daha iyi calıştırmaya calışıyoruz. Lastikleri calışma aralığına sokabilmek, şu anda yapabileceğimiz en buyuk gelişim ve bunun yere basma gucuyle cokca ilgisi var.” dedi. Magnussen, yeni paketin Haas’a “sadece daha fazla cevap değil, performans da sağlayacağını” umuyor. Takım arkadaşı Grosjean ise Silverstone’da farklı versiyon aracları denemenin, takım icin iyi bir test olduğunu soyledi. Grosjean, “Guncellemeyi Barcelona’ya getirdiğimizde, cuma akşamı eski versiyona donmek istemiştim. Bana gore hissiyat arka tarafta pek iyi değildi, ozellikle de orta ve yuksek hızlı virajlarda.” “O zamandan beri bu tur virajlarda hissiyat iyi olmadı. Melbourne versiyon araca geri donmekle birlikte arac bu alanda cok daha iyi hissettirdi.” “Bu, bir şeyin beklendiği gibi calışmadığını gosteriyor. Şimdi aero bolumundeki cocuklar bunun uzerinde calışıyor, ancak bunun bizim zayıflığımız olduğunu biliyoruz. Acıkcası, bu ilk versiyon aracın da bazı sınırları var.” “Daha az yere basma gucu var, ancak daha dengeli.” şeklinde konuştu. Britanya Grand Prix’si Haas icin unutulması gereken bir hafta sonuydu. Ana sponsorları Rich Energy’deki sorunların yanı sıra, suruculer yarışın daha ilk turunda birbirleriyle carpışması sonucu iki surucu de yarışı tamamlayamamıştı. Ayrıca suruculerin takımdan ayrılabileceği iddiaları da ortaya cıkmıştı, ancak bu hafta sonu Almanya’da iki surucu de takımla birlikte mucadele edecek. İnternet Haber. __________________