Ferrari pilotu Charles Leclerc, sezon başında suruş tarzını 2019 Ferrari aracına uyarlamaya calıştığını ancak artık tam tersini yaptığını soyledi. Sauber'deki ilk yılının ardından bu yıl Ferrari'ye katılan Leclerc, şu ana kadar dort kez podyuma cıktı ve Fransa, Avusturya ve Britanya yarışlarında arka arkaya uc podyum elde etti. Hockenheim'daki Almanya GP oncesi konuşan Monakolu surucu, Paul Ricard yarışında Ferrari SF90'ın calışma biciminde değişiklik yaptığını ve bu sayede daha fazla performans elde ettiğini soyledi. Leclerc, "Fransa'dan once araca adapte olanın kendim olduğunu duşunuyordum. Ama o yarıştan sonra yaklaşımımı biraz değiştirdim ve sanırım arac benim tarzıma biraz daha fazla adapte oldu." "Sonrasında biraz daha doğal surebildim. Bu da bana yardımcı oldu." dedi. Paul Ricard hafta sonundan once neden boyle calışmadığı sorusuna Leclerc, "Bilirsiniz, bu cok buyuk bir takım ve Formula 1'deki sadece ikinci yılıma girmiştim. Biraz korktum." "Hemen 'tamam bunu, bunu ve şunu istiyorum' demek, bir ilişkiye başlarken istediğim şey değil." "İlk başta aracı anlamak istedim ve sonra suruşumu araca mumkun olduğu kadar adapte etmeye calıştım." "Bir noktada suruş tarzımı adapte edebilmek adına iyi şeyler yapmayı başardım ama aracı benim yonume doğru goturerek daha fazla performans alabileceğimi hissettim. Bu da o zamandan bu yana performansıma yardımcı oldu." Leclerc'in performansı artış gosterirken, Sebastian Vettel geride kalan yarışlarda Monakolu surucuyle aynı performansı gosteremedi. Leclerc, şu anda SF90'da daha rahat gozukse bile Vettel'in geri doneceğinden emin. "Seb'in cok iyi yarışlar cıkardığını duşunuyorum. Belki de son birkac yarışta cok şanslı değildi ama cok yakında en tepeye doneceğinden eminim, bu sadece bir zaman meselesi." İnternet Haber