Haas, bu sezon yaşadığı sıkıntılara rağmen 2020 Formula 1 aracını Pirelli lastiklerine uyacak şekilde tasarlamayacak cunku Pirelli'nin gelecek yıl daha farklı bir lastik tasarlama ihtimali olduğunu duşunuyor. Amerikalı ekip 2016 yılında Formula 1'e girmesinin ardından iyi bir ilerleme kaydetti ve gecen sezon takımlar şampiyonasında beşinci olurken, bu yıl sadece dokuzuncu sırada yer alıyor. Bu sezon birkac yarışta dorduncu en hızlı takım olan Haas'ın zaman zaman ortaya koyduğu bu duşuk performans ozellikle yarış temposunda ortaya cıkıyor. Haas'ın temel sorunu Pirelli'nin 2019 lastiklerinin calışmaması olarak gorulurken, Gunther Steiner tasarım değişikliğine gitmeyeceklerini soyledi. Steiner, "Aracın lastiklere uymasını sağlayamayız. Cunku bunu yapabiliriz ancak gelecek yıl lastikler tekrar değişir ve yeniden başladığınız yere donersiniz." "Pirelli gelecek yılki lastiklerin daha geniş bir aralığa sahip olacağına dair soz verdi.. Uzerinde calıştıkları ve bağlı oldukları şey bu. Umarım işe yarar. Bu yıl oğrendiğimiz şeyler gelecek yıl da onlara yardım edebilir." "Bunun işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum. Ama gelecek yıl icin, sezon sonunda daha iyi bir anlayışa sahip olacak." Haas ilk yılında 29, 2017'de 47 ve gecen yıl 93 puan aldı. Bu yıl şimdiye kadar 16 puan alan Haas hakkında Steiner, "Bir noktada bu tarz bir mucadeleyle karşı karşıya kalacağımızı biliyorduk. Bir noktada geriye doğru gideceğimizi soyledim. Bu rekabette normal olan bir şey. Hep yukarıya doğru gidemezsiniz. Tuhaf olan şey kotu bir aracımızın olmaması. Bu bizim nasıl tepki verdiğimizle ilgili. Sorun, herkesin odaklanmasını ve doğru yonde calışmasını sağlamak. Yani sorunun değil, cozumun bir parcası olmak. Bunu yaptığımız zaman sorunlardan kurtulacağız." dedi. Takım motivasyonuyla ilgili Steiner, "Bazı insanlar kendilerine guvenmezler ve farklı şeyler yaparlar. Ama bununla yaşmak zorundayız. Başarıdan daha iyi bir motivasyon yoktur. Bunu hepimizi biliyoruz. Eğer başarı yoksa, onları motive etmeye calışmalısınız. Gecen yıl başarılı olmak icin onları motive etmemize gerek yoktu cunku onlar kendi kendilerini motive ettiler." dedi. İnternet Haber