George Russell, Williams Racing signs a autograph for a fan George Russell, 2020'de Mercedes'e terfi etmenin Formula 1'deki caylak sezonunda oncelik listesinde olmadığını soyluyor. Mercedes icin yetişen genc surucu Russell, bu sezon rekabetci bir arac uretmekte zorlanan Williams ile mucadele ediyor. Valtteri Bottas’ın 2020 icin Mercedes’te bir koltuk bulup bulmayacağı henuz kesinleşmedi ve yedek surucu Estaban Ocon ile ilgili spekulesyonlar hÂl devam ediyor. Russell, potansiyel olarak başka bir orta sıra takımına gecebileceğini reddetti ve sadece Mercedes’in cağrısının onu Williams'tan uzaklaştıracağı konusunda ısrar etti. “Gelecek sene burada olamayışımın tek nedeni beni Mercedes’in cağırması olabilir.” dedi. “Ama şu anda Williams’a sonuna kadar bağlıyım” “Eğer Mercedes’ten bir fırsat gelirse bu muhteşem olur ama aklımdaki oncelik bu değil.” “Şu anda sadece Williams’a odaklıyım ve şu an burada yaptığımız her şey, gelecek seneki aracın gelişmesinde rol oynayacak ve mevcut aracımızı daha iyi hale getirecek.” Motivasyonunu korumakta zorlanmıyor Williams şu ana kadar Q1’de elenmekten kurtulmakta pek başarılı olamadı ve rakiplerinden cok yavaş kaldı. GP3 ve Formula 2'de ardışık şampiyonluklar kazandıktan sonra bu sezon gridin gerisinde rekabet etmesine rağmen, Russell motivasyonunu yukseltmekte zorlanmadığını soyledi. “Motive olmak zor değil. Gercek şu ki, sevdiğim bir şey yapmak icin para alıyorum, inanılmaz derecede hızlı bir Formula 1 aracı suruyorum.” "En yavaş araca sahip olsak da, buyuk resme bakınca inanılmaz hızlı, performans bir hafta geliyor bir hafta gidiyor. Ben hala moralimi yuksek tutuyorum ve tunelin sonunda ışık goruyorum." "Neden yavaş olduğumuzu anlayamasaydık , gelişmelerimiz sonuc vermeseydi, o zaman başımızı dik tutmak daha zor olurdu. Ama şu anda tunelin sonunda ilerleme ve ışık goruyoruz." dedi. İnternet Haber