Daniel Ricciardo, Red Bull'dan ayrıldığı icin pişman olmadığını yineledi. Daniel Ricciardo, Renault F1 Team R.S.19 Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 v Daniel Ricciardo, Renault F1 Team Ted Dwane ve Marcus Mumford ve Daniel Ricciardo, Renault F1 Team Daniel Ricciardo, Renault F1 Team Daniel Ricciardo, Renault F1 Team Daniel Ricciardo, Renault F1 Team R.S.19 Red Bull'dan Renault'ya gecen Daniel Ricciardo, zaman zaman iyi sonuclar alsa da Renault'nun şimdiye kadar ortaya koyduğu "inişli cıkışlı" performans kendisini olumsuz etkiledi. Avustralyalı pilot, son yarışlarda yaşadıkları sorunları cozmuş olmalarını ve bu hafta sonu iyi bir performans gostermelerini umuyor. "Umarım son yarışlardaki sorunları cozmeyi başarmışızdır. Bence Almanya ve Macaristan en cok beklediğimiz iki yarış. Ozellikle stadyum bolumune sahip olan Hockenheim pistini cok seviyorum. Gecen yıl burada iyi bir sonuc aldılar ve en azından cumartesi gunu her iki arac da son bolume kaldılar. Umarım bu hafta sonu da iyi sonuclar alırız. Teorik anlamda iyi durumda olmalıyız. Silverstone'daki hızımız cesaret vericiydi. Cok hızlı olmayı beklemiyorduk. Ama hem sıralamalar hem de yarışta hızlıydık." "Avusturya'da yeni parcalarımız vardı ve Silverstone'da bazıları daha once kullanılmış olan ceşitli cozumler denedik. Bunlarla direksiyon başında cok daha rahattım. Ama son iki yarıştaki guncellemelerin neden beklediğimiz gibi calışmadığını henuz bilmiyorum. Burada yeni bir şeyimiz yok. Bunlar bildiğimiz şeyler ve belki de bizim icin iyi olan budur." "Şu anda Red Bull'daki gunlerimin tam tersi bir durum var. Şasi hızlı şekilde geliştirdi ama motor oyle olamazdı. Bu yıl motorla ilgili her şeyden memnunum fakat şaside sezon başında bir şeyler bulsak da ozel şeyler değildi. Elbette her pilot daha fazlasını ister. Kendilerini ilk sırada gormek isterler. Fransa'ya getirilen yeni parcalardan daha fazlasını ummuştuk ama istediğimiz şeyi alamadık. Kimseyi eleştirmek istemiyorum." Ricciardo, Renault projesine olan inancını yineledi. "Herkes bu yıl yarış kazanmamın imkansız olduğunu biliyor. Ama gelecek yılın sonuna kadar sozleşmem var ve bence kazanabiliriz. Onumuzde uzun bir yol var ama bu projeye inanıyorum." "Hicbir pişmanlığım yok. Max, Avusturya'da kazandığında ayrıldığım icin pişman olup olmadığımı sordum. Kalsaydım, eskisiyle aynı durumda olurdum. Sonuclar elbette ki daha iyi olabilirdi. Podyumlar alabilir ve başarılar yakalayabilirdim ama onceki birkac yılla aynı şeyi elde ederdim. Oysa bu yıl yeni muhendisler var, kendim hakkında daha fazlasını oğreniyorum. Aracım daha yavaş ama Red Bull Racing'de olandan daha fazla calışıyorum." İnternet Haber