Avusturya Grand Prix’sinde yaşadığı sorunlardan sonra Mercedes, aracındaki soğutmayı iyileştirmek icin bir dizi gelişim uzerinde calıştı. Yeni parcaların gelişinin zamanlaması cok onemliydi, cunku bu gunlerde Almanya’yadaki sıcaklıklar 40 dereceyi buluyor. Guncellemelerin ne kadar yardım ettiği sorulduğunda Bottas, “Gelişim gosterdiğimizi duşunuyorum. Avusturya’da sahip olduğumuz paketle burada cok fazla zorlanabilirdik.” “Ancak şimdi bazı iyi uzun suruşler yapabiliriz ve cumartesi ile pazar gunu bu, sıcaklıkların duşmesiyle daha da iyi hale gelecek. Bu yuzden bu alanda geliştiğimizi gormek iyi.” “Aşırı sıcak bir hava vardı. Daha once bu tur koşullarda suruş yaptığımı hatırlamıyorum. Ancak herkes aynı şartlarda suruş yapıyor.” Bu, suruculer icin işi daha zor hale getiriyor ve ozellikle ucuncu sektorde arac ve lastikler aşırı ısınıyordu.” “Cok hassas hale geliyordu. Daha fazla kayıyorsunuz ve lastikleriniz fazladan 10 derece ısınıyor ve boylece zaman kaybediyorsunuz.” “Hafta sonunun geri kalanı tamamen farklı olacak ve yağmur yağabilir. Hava durumu ve arac ayarlarında iyi tepki gostermeliyiz.” şeklinde konuştu. Bottas’ın takım arkadaşı Lewis Hamilton ise, “Bugun cok fazla şey oğrendiğimizi duşunmuyorum. Cok sıcaktı ve eğer yarış daha soğuk veya yağmurlu olursa bugunku suruşun pek bir anlamı olmayacak. Bekleyip goreceğiz.” dedi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mercedes, soğutma guncellemeleri olmasaydı “cok” zorlanabilirmiş